Deze training wordt uitgevoerd door ROVC in samenwerking met Fluke

Wil jij meer verdieping over het onderwerp Power Quality? Schrijf je in voor deze vervolgtraining!

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek, Installatietechniek

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Het meten van de elektrotechnische infrastructuur van een installatie is enorm belangrijk. Een slechte Power Quality - oftewel de kwaliteit van stroom en spanning - veroorzaakt storingen, schade en een kortere levensduur van apparatuur. Dit gebeurt helaas vaker dan we denken. Met de nodige financiele gevolgen. Dit kan je voorkomen door het tijdig en juist meten van de Power Quality.

In de training Power Quality - basis krijg je meer inzicht in de basisbegrippen Power Quality, energie en het veilig meten daarvan. Er is veel aandacht voor het uitvoeren van metingen met verschillende instrumenten. 

Deze training het vervolg op de basistraining. Je gaat aan de slag met cases en doet praktijkmetingen. De meest voorkomende Power Quality problemen komen aan bod. Je leert deze problemen te herkennen aan de hand van symptomen en metingen. Met behulp van case studies worden ook de oplossingen voor deze problemen besproken. 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die technische werkzaamheden verricht aan elektrotechnische applicaties en installaties. Je bent verantwoordelijk voor het preventieve onderhoud en om problemen in installaties of systemen op te sporen. En/of je hoedt je bezig met het technisch opleveren en certificeren van installaties en machines. Een vakgerichte vooropleiding op MBO-3 niveau of hoger is geadviseerd, echter niet noodzakelijk. De training Power Quality - basis moet eerst gevolgd worden. 

Over Fluke

Fluke is marktleider in de productie, distributie en onderhoud van elektronische test- en meetinstrumenten. In samenwerking met ROVC biedt Fluke praktijkgerichte trainingen.

Bekijk het totale aanbod

Na deze training ben je in staat om de meest voorkomende Power Quality problemen vast te stellen door correct te meten en de meetresultaten te analyseren. Je weet welke meetparameters relevant zijn en hoe je meetinstrumenten veilig aansluit. Je kent de juiste werkvolgorde. 

Locatie Startdatum
Ede vrijdag 13 oktober 2017 € 435,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

De volgende onderwerpen komen in deze training aan bod:

 • Harmonischen, symptomen en oorzaken
 • Energiezuinige verlichting specificaties
 • Basisbegrippen elektrische motoren
 • Verliezen over leidingen
 • Resonanties in elektrische circuits
 • Transienten

Case studies

 • Beschrijving van symptomen
 • Systeemanalyse
 • Toepassing meettechniek
 • Analyse meetresultaten
 • Maatregelen die genomen moeten worden

Praktijk

 • Praktijkmetingen
 • Werkvolgorde bij probleem oplossen
 • Bron lokaliseren

Standaarden

 • IEEE 519
 • EN 50160

De training bestaat uit theoretische delen ondersteund met aantrekkelijke praktische oefeningen met de aanwezige Power Quality en energy-instrumenten. Er worden een aantal case studies behandeld. Daarin staan we stil bij problemen, analyse van meetresultaten en de toegepaste oplossingen. 

Je ontvangt, bij interesse, per e-mail een bewijs van deelname.

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 435,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697