Wil jij meer leren over pneumatisch transport? De voor- en nadelen? Deze 2-daagse training is dan zeer geschikt voor jou!

Doel

Na afloop van de training Pneumatisch transport ben je in staat een pneumatisch transportsysteem te dimensioneren (je kunt het niet berekenen, dat is ook voor leveranciers onmogelijk). Ook ben je bekend met het functioneren van diverse componenten en de juiste keuze daarin. Je weet wat het beste systeem is voor jouw producten en processen.  

Niveau: ?
Duur: vanaf 2 dagen
Vakgebied: Aandrijftechniek, Werktuigbouw
Vraag een offerte aan

Werk jij in de industrie en overweeg je pneumatisch transport toe te passen? Of ondervind je problemen met je huidige installatie en/of producten? Dan is de training Pneumatisch transport bedoeld voor jou! Door nieuwe inzichten kun je problemen wellicht voorkomen of oplossen.  

Over Technotrans

Technotrans, Institute for Technology Transfer, is een onafhankelijk advies- en kennisinstituut voor de industrie. Met praktijkgerichte trainingen dragen we bij aan de juiste competenties.

Bekijk het totale aanbod

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Praktische ontwerpparameters voor pneumatisch transport
  • Blaas- en zuigtransport, dichte fase, dunne fase transport; afwegingen, het belang van testen
  • Optimaal pneumatisch transportsysteem in relatie tot produkteigenschappen, capaciteit en transportafstand
  • Componenten van pneumatisch transportsystemen; van stroomopwaarts naar stroomafwaarts, van luchtinbreng tot stofafscheiding inclusief koeling
  • Componenten: leidingen, draaisluizen, venturi’s, verdeelkleppen
  • Troubleshooting en onderhoud: Aangroei in pijpleidingen, slijtage, dichtslaan stoffilters, trillingen, electrostatische oplading, reiniging, productwisselingen

In deze training maken we gebruik van veel praktijkvoorbeelden. Uiteraard is het mogelijk ook je eigen case in te brengen. 

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

Na het volgende van deze training ontvang je een certificaat van deelname. 

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697