Weer benoemd worden tot NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning - herinstructie? Deze ROVC-herinstructie bereidt jou optimaal voor op het Stipel-examen. 

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 3 dagen waarvan 2 practicumdagen in Amersfoort 
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek, Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Vraag een offerte aan

In het kort

Op het gebied van elektrische veiligheid stelt de Arbowet eisen. Bijvoorbeeld om werknemers zo veilig en gezond mogelijk te laten werken. En ze te beschermen tegen mogelijke elektrotechnische gevaren als elektrocutie, kortsluiting en brandgevaar. Deze training geeft een volledige herinstructie om de werkzaamheden aan hoogspanningsinstallaties op een veilige en correcte manier uit te voeren volgens NEN 3840 en weer benoemd te kunnen worden tot vakbekwaam persoon. Ook word je tijdens deze training voorbereid op het Stipel-examen. Je kan je hiervoor optioneel aanmelden bij een onafhankelijke externe exameninstantie. 

Voor wie?

De training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning - herinstructie is bedoeld voor alle vakbekwame personen die volgens de NEN 3840 en de Arbowet toe zijn aan hun tweejaarlijkse herinstructie om veilig te blijven werken en hun benoeming te behouden. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain

Waarom deze training volgen?

 • Veilig werken volgens NEN 3840 vertaald naar de dagelijkse praktijk
 • Aantoonbare kennis door een bedrijfserkend certificaat na behalen eindtoets
 • Handelingen uitvoeren in het NEN 3840-practicum
 • Optimale voorbereiding op Stipel-examen
 • ROVC maakt deel uit van de NEN-commissies

Na afronding van de training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning - herinstructie weet je hoe je veilig kunt werken aan hoogspanningsinstallaties en tevens hoe je derden veilig laat werken. Je maakt gebruik van de juiste gereedschappen en preventiematerialen en je bent in staat om verschillende situaties op veiligheid te beoordelen. 

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

 • Gevaren van elektrische installaties
 • Wetgeving en normen
 • Elektriciteitsvoorziening
 • Bedienings- en veiligheidsmaatregelen in schakel- en verdeelinrichtingen
 • Bescherming tegen aanraking
 • Opwekking en distributie
 • Transformatoren
 • Beveiliging

De training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning - herinstructie bevat 2 dagen practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Bediening, schakelhandelingen en metingen verrichten aan diverse hoogspanningsschakelinstallaties
 • Beoordelen en/of verrichten van bedieningshandelingen met gebruikmaking van gereedschappen, hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen; aansluiten en verwijderen van beproevingsapparatuur

Deze herinstructie wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat en kan je door jouw werkgever opnieuw benoemd worden tot NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning.

Wil jij ook het Stipel persoonscertificaat behalen?
Dat kan! Na het afronden van deze cursus ben je ook optimaal voorbereid op het Stipel-examen. Om hieraan deel te nemen dien je jezelf in te schrijven bij een onafhankelijk extern examenbureau. Dit examen is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 

Afhankelijk van de locatie en data raden wij de volgende onafhankelijke exameninstanties aan: 

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 maand 3 dagen waarvan 2 practicumdagen in Amersfoort  € 975,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697