Weer benoemd worden tot NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning - herinstructie? Deze ROVC-herinstructie bereidt jou optimaal voor op het Stipel-examen. 

Doel

Na afronding van de training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning - herinstructie kun je veilig werken aan hoogspanningsinstallaties en tevens kun je derden hieraan veilig laten werken. Je maakt gebruik van de juiste gereedschappen en preventiematerialen en je bent in staat om verschillende situaties op veiligheid te beoordelen. Ook kan je wederom benoemd worden door jouw werkgever.

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 3 dagen waarvan 2 practicumdagen in Amersfoort in ons practicum
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek, Veiligheid, Gezondheid & Milieu
Inschrijven Vraag een offerte aan

Ben jij opgeleid tot vakbekwaam persoon hoogspanning en is het volgens de NEN 3840 en de Arbowet tijd voor je tweejaarlijkse herinstructie om veilig te kunnen blijven werken en je benoeming te behouden? De training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning - herinstructie is in dat geval bedoeld voor jou.

Waarom deze training volgen?

 • Veilig werken volgens NEN 3840 vertaald naar de dagelijkse praktijk
 • Aantoonbare kennis door een bedrijfserkend certificaat na behalen eindtoets
 • Handelingen uitvoeren in het NEN 3840-practicum
 • Optimale voorbereiding op Stipel-examen
 • ROVC maakt deel uit van de NEN-commissies
 • Gevaren van elektrische installaties
 • Wetgeving en normen
 • Elektriciteitsvoorziening
 • Bedienings- en veiligheidsmaatregelen in schakel- en verdeelinrichtingen
 • Bescherming tegen aanraking
 • Opwekking en distributie
 • Transformatoren
 • Beveiliging

De training NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning - herinstructie bevat 2 dagen practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Bediening, schakelhandelingen en metingen verrichten aan diverse hoogspanningsschakelinstallaties
 • Beoordelen en/of verrichten van bedieningshandelingen met gebruikmaking van gereedschappen, hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen; aansluiten en verwijderen van beproevingsapparatuur

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
dinsdag 4 september 2018 Rooster Ede 3 dagen waarvan 2 practicumdagen in Amersfoort in Amersfoort Nog 1 inschrijving nodig voor gegarandeerde start € 995,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze herinstructie wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat en kan je door jouw werkgever opnieuw benoemd worden tot NEN 3840 Vakbekwaam persoon hoogspanning.

Wil jij ook het Stipel persoonscertificaat behalen?
Dat kan! Na het afronden van deze cursus ben je ook optimaal voorbereid op het Stipel-examen. Om hieraan deel te nemen dien je jezelf in te schrijven bij een onafhankelijk extern examenbureau. Dit examen is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 

Afhankelijk van de locatie en data raden wij de volgende onafhankelijke exameninstanties aan: 

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697