Heb je de bevoegdheden van jouw VOP-ers omwille van de veiligheid ingekaderd? Dan is deze training de ideale (her)instructie voor jouw mensen.

Niveau: Check ?
Duur: Afhankelijk van de cursusvariant
Vakgebied: Industriële Elektrotechniek, Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Vraag een offerte aan

In het kort

Op het gebied van elektrische veiligheid stelt de Arbowet eisen om werknemers in het bedrijfsleven zo veilig en gezond mogelijk te laten werken en ze te beschermen tegen mogelijke elektrotechnische gevaren als elektrocutie, kortsluiting en brandgevaar. Deze cursus geeft een volledige instructie om de werkzaamheden op een veilige en correcte manier uit te voeren volgens NEN 3140.

Voor wie?

Iedereen die eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verricht of door zijn werkgever benoemd wil worden tot Voldoende onderricht persoon (met beperkte bevoegdheden).

Waarom deze training volgen?

  • Praktische vertaling naar uw praktijk
  • Training is alleen incompany beschikbaar
  • ROVC maakt deel uit van de NEN-commissies

Na afronding van deze training kun je gevaren en risico's kunnen inschatten bij eenvoudige elektro-technische werkzaamheden en handelingen op een veilige manier uitvoeren. Je bent u in staat om op een veilige en verantwoorde manier beveiligingen te resetten, smeltpatronen en (TL-)lampen te vervangen.

Deze cursus verzorgen wij incompany en op aanvraag bij meerdere personen, waarbij de startdatum naar wens kan worden ingepland. Vraag een offerte aan of bel direct met onze verkoop binnendienst: 0318 - 698 609.

  • Bespreken van eigen werkomgeving met behulp van werkplekopdrachten
  • Veilig werken in de elektrotechniek
  • Risico inventarisatie
  • Spanningsloos maken van elektrische installaties volgens vastgelegde stappen
  • Werken, metingen verrichten aan of bedienen van een installatie onder spanning
  • Wet- en regelgeving
  • Cases over bovengenoemde onderwerpen als voorbereiding op het practicum

Tijdens de cursus NEN 3140 Voldoende onderricht persoon - beperkt, worden opdrachten in het uniek NEN-practicum van ROVC gemaakt.  

Gedurende de gehele cursus word je getoetst of je actief deelneemt, de geleerde vaardigheden op de juiste manier toepast en het geleerde in de praktijk goed kunt toepassen. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat en kun je door jouw werkgever benoemd worden tot NEN 3140 Voldoende onderricht persoon - beperkt. 

CERTECH
CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697