Wil je batterijladers keuren van mobiel intern transport? Volg de ROVC-training NEN 3140 Keurmeester batterijlader voldoende onderricht persoon.

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 1 dag op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Veiligheid, Gezondheid & Milieu
Beoordelingscore: 7.3 op basis van 10 beoordelingen

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Voor het opladen van de batterijen van elektrisch transportmateriaal, zoals heftrucks, reachtrucks, palletwagens en elektrotrekkers wordt gebruik gemaakt van laders die volgens de geldende Arbowetgeving gekeurd dienen te worden. Tijdens deze cursus leer je batterijladers veilig te keuren volgens de NEN 3140 normen. 

Voor wie?

De training NEN 3140 Keurmeester batterijlader voldoende onderricht persoon is bedoeld voor monteurs en keurmeesters van mobiel intern transportmateriaal die onderhoud plegen aan mobiel intern transportmateriaal. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain.

Waarom deze training volgen?

 • ROVC maakt deel uit van de NEN-commissies
 • Inspectiemetingen uitvoeren op basis van inzicht
 • Specifiek gericht op batterijladers
 • Uitvoeren van keuringen en rapportage ervan tijdens het practicum
 • Meerdere locaties in Nederland

Na het afronden van de training NEN 3140 Keurmeester batterijlader voldoende onderricht persoon ben je in staat de batterijlader van mobiel intern transportmateriaal (elektrische heftrucks, reachtrucks, palletwagens e.d.) op een veilige en deskundige manier te inspecteren en te keuren.

Locatie Startdatum
Ede vrijdag 13 oktober 2017 Met startgarantie € 395,00 Inschrijven
Ede donderdag 5 april 2018 € 395,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

 • Periodieke controle NEN 3140
 • Veiligheid van elektrische arbeidsmiddelen
 • Gebruik van meetinstrumenten
 • Visuele inspectie batterijlader
 • Metingen aan deze laders
 • Rapportage

De cursus NEN 3140 Keurmeester batterijlader voldoende onderricht persoon bevat 1 dagdeel practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Visuele inspectie 
 • Meten weerstand beschermingsleiding van klasse I laders 
 • Meten van lekstromen 
 • Rapportage door invullen van inspectieformulieren

Deze training wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CerTech 
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 395,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697