Deze training wordt uitgevoerd door:

Wil jij in 1 dag de basisvaardigheden van lassen leren? Schrijf je in voor deze training!

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag  op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Aandrijftechniek, Werktuigbouw
Beoordelingscore: 8.8 op basis van 10 beoordelingen

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Iedere service-of installatiemonteur moet in zijn of haar werk weleens lassen, maar kan deze klus niet altijd zelf uitvoeren. Er moet dan een specialist aan te pas komen. Dat is zonde van de tijd en het geld. De afgelopen jaren is er dan ook een groeiende vraag onder monteurs om zelf te kunnen lassen. Echter, de tijd om een intensieve opleiding daarvoor te volgen is er vaak niet. En dat is ook niet altijd nodig. 

Deze 1-daagse training is toegespitst op de alledaagse praktijk van technici die de vaardigheden van lastechnieken snel onder de knie willen krijgen. Dit doen we door eerst kort stil te staan bij verschillende lasprocessen (tig-, mig-, mag, en booglassen) om daarna met praktijkgerichte oefeningen aan de slag te gaan. Na de training ben je in staat om zelf een lasverbinding te maken. 

Wil je meer tijd hebben om te oefenen en stil te staan bij de instellingen van de lasmachine? Dan adviseren we je de 2-daagse lastraining te volgen. 

Voor wie?

In principe kan iedere technicus aan deze eendaagse lastraining deelnemen. Deze training is met name geschikt voor technici uit de installatietechniek, service- en onderhoud branche, autotechniek, elektrotechniek en loodgieters.

Over Lerenlassen.nl

Lerenlassen.nl is een praktijkgerichte opleider. Trainer en eigenaar Erik van der Meer is een gepassioneerd lasser / pijpfitter met ruim 25 jaar ervaring. De trainingen kenmerken zich door perfectie in een uiterst prettige sfeer.

Bekijk het totale aanbod

Na afronding van deze 1-daagse training ben je als monteur in staat om:

  •  Lasverbindingen te maken met verschillende lasprocessen
  •  De lasapparatuur met precisie af te stellen op het betreffende materiaal
  •  Veilig te werken en de beschermingsmiddelen op de juiste manier te gebruiken
Locatie Startdatum
Amsterdam dinsdag 17 oktober 2017 € 300,00 Inschrijven
Amsterdam dinsdag 14 november 2017 € 300,00 Inschrijven
Amsterdam dinsdag 12 december 2017 € 300,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

De volgende onderdelen komen aan bod in de training:
  • Theoretische inleiding over de verschillende lasprocessen
  • Instructie over de bediening van het lasapparaat
  • Het afstellen van de lasmachine door middel van het ''stroomspel". We kijken daarbij naar het materiaal (staal, aluminium of rvs) en de dikte ervan
  • Het gebruik van de beschermingsmiddelen: masker en laskleding
  • Kennismaking met de drie bekendste lastechnieken: Boog- Mig/Mag en Tig-lassen
  • Het uitwerken van lasverbindingen met verschillende materialen 

Iedere cursist heeft zijn eigen, volledige toegeruste, lasbox om geconcentreerd zonder afleiding de oefeningen uit te voeren. Gemaakte fouten bij een bepaald lasproces worden met je besproken en, zo nodig, opnieuw voorgedaan.

Aan het einde van de cursusdag weet je een sterke lasverbinding te maken door op de juiste wijze de ''moedermaterialen'' als staal, aluminium en rvs te laten versmelten door toevoeging van een extra materiaal (al dan niet onder de bescherming van een edelgas. Dit edelgas verdrijft zuurstof en stikstof bij het smeltbad om verbranding van de materialen te voorkomen). 

De cursus bestaat voor 90% uit practicum. In een leslokaal met individuele lasboxen leert u lasverbindingen met verschillende materialen toe te passen. Slechts 10% van de tijd zit in een heldere, beknopte theoretische uiteenzetting van de lasprocessen en toepassing van veiligheidsmiddelen.

Aan het einde van de training ontvang je een certificaat.

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag  € 300,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697