Deze training wordt uitgevoerd door:

In deze training leer je alles over (veilig) klimmen en werken op hoogte, werken met valbeveiliging en correct het harnas aantrekken. Schrijf je in!

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Veiligheid, Gezondheid & Milieu
Beoordelingscore: 10 op basis van 1 beoordelingen

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

In deze training krijg je alle benodigde kennis om werkzaamheden in masten - of elders op hoogte - veilig uit te voeren. Het gaat zowel om het bereiken van de werkplek op hoogte als het daadwerkelijk veilig uitvoeren.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die klimmend zijn werkzaamheden moet bereiken. Alle vormen van valbeveiliging komen aan bod. Zowel in het verticale als het horizontale vlak.

Over Safe Site

Naast trainingen gericht op werken op hoogte en redden biedt Safe Site Valbeveiliging ook andere diensten aan zoals Rope Access, Advies, Verkoop, Inspectie en Installatie van persoonlijke & permanente valbeveiliging. Meer weten? www.safesite.nl

Bekijk het totale aanbod

Aan het einde van de training heeft de deelnemer de benodigde basiskennis van wet- en regelgeving. Ook kent de deelnemer de gevaren van het klimmen en werken op hoogte en is hij of zij in staat visuele inspecties uit te voeren op valbeveiligingsmiddelen. De deelnemer is in staat veilig te werken op hoogte. 

Locatie Startdatum
Alblasserdam maandag 25 september 2017 € 329,00 Inschrijven
Alblasserdam woensdag 11 oktober 2017 € 329,00 Inschrijven
Alblasserdam woensdag 22 november 2017 € 329,00 Inschrijven
Alblasserdam woensdag 6 december 2017 € 329,00 Inschrijven
Alblasserdam maandag 18 december 2017 € 329,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wet- en regelgeving met betrekking tot werken op hoogte
 • Omgevingsgevaar bij werken op hoogte
 • Harnas gebruik
 • Suspension trauma
 • Horizontale valbeveiligingssystemen
 • Werkplaatsbeperking en positionering
 • Vallijnen met dempers
 • Valstopblokken
 • Ankerpunten
 • Valbeveiliging in de hoogwerker
 • Ladder gebruik

Je gaat zelf aan de slag, in de praktijkruimte van Safesite, met het gebruik en de inspectie van het harnas. Ook oefen je met het klimmen met vallijnen, verticale valbeveiligingssystemen en met een valstopblok. Daarnaast komt het uitvoeren van werkpositionering en werkplaatsbeperking aan bod. 

De kennis van het theoretische deel wordt getoetst met een theorie-examen. Het praktische gedeelte wordt geëxamineerd met behulp van scenario's in een praktijkopstelling. Bij gebleken geschiktheid ontvangt de deelnemer een certificaat met PSL-sticker.   

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 329,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697