Deze training wordt uitgevoerd door:

Wil jij leren hoe je iemand die op hoogte werkt weer veilig naar beneden kan brengen? Schrijf je in voor deze praktijktraining! 

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Iemand hangt in zijn harnas na een val. Hoe komt hij weer veilig beneden? Is het wachten op de brandweer niet afdoende? In deze training leer je om iemand weer veilig naar beneden te krijgen. Ook staan we stil bij de juiste nazorg van het slachtoffer (tot eventuele hulpdiensten moeten komen).

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die zelfstandig een reddingsoperatie wil uitvoeren om iemand weer veilig beneden te brengen. Dit kunnen medewerkers zijn die zelf, samen met collega's, in het verticale vlak werkzaamheden uitvoeren. Of medewerkers die in de directe nabijheid werkzaam zijn. Voorafgaand aan deze training dien je de training Klimmen en werken op hoogte te hebben gevolgd. 

Over Safe Site

Naast trainingen gericht op werken op hoogte en redden biedt Safe Site Valbeveiliging ook andere diensten aan zoals Rope Access, Advies, Verkoop, Inspectie en Installatie van persoonlijke & permanente valbeveiliging. Meer weten? www.safesite.nl

Bekijk het totale aanbod

Na de training is de deelnemer zich bewust van de risico's van een reddingsactie. De deelnemer kan een visuele inspectie uitvoeren van de reddingsmiddelen en zelf veilig een redding uitvoeren. Ook is de deelnemer in staat de juiste nazorg te verlenen.

Locatie Startdatum
Alblasserdam donderdag 12 oktober 2017 € 351,00 Inschrijven
Alblasserdam vrijdag 10 november 2017 € 351,00 Inschrijven
Alblasserdam donderdag 7 december 2017 € 351,00 Inschrijven
Alblasserdam dinsdag 19 december 2017 € 351,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De basistheorie van het redden op hoogte
  • De gevaren van een reddingsactie
  • Het belang van een juiste communicatie met hulpdiensten
  • Slachtoffer nazorg

In de training doe je een aantal prakijkoefeningen van meerdere reddingen. Ook ga je aan de slag met de juiste slachtoffernazorg. 

De kennis van het theoretische deel wordt getoetst met een theorie-examen. Het praktische gedeelte wordt geëxamineerd met behulp van scenario's in een praktijkopstelling. Bij gebleken geschiktheid ontvangt de deelnemer een certificaat met PSL-sticker.  

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 € 351,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697