Wil jij leren hoe je iemand die op hoogte werkt weer veilig naar beneden kan brengen? Schrijf je in voor deze praktijktraining! 

Doel

Na afronding van de training Klimmen en redden op hoogte ben je je bewust van de risico’s van een reddingsactie. Je kunt een visuele inspectie uitvoeren van de reddingsmiddelen en zelf veilig een redding uitvoeren. Ook ben je in staat de juiste nazorg te verlenen. 

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Veiligheid, Gezondheid & Milieu
Vraag een offerte aan

Wil jij zelfstandig een reddingsoperatie kunnen uitvoeren om iemand weer veilig beneden te brengen? Voer jij bijvoorbeeld in het verticale vlak werkzaamheden uit? Of werk je in de directe nabijheid van mensen die op het verticale vlak werken? Dan is de training Klimmen en redden op hoogte bedoeld voor jou! Voorafgaand aan deze training dien je de training Klimmen en werken op hoogte te hebben gevolgd.

Over Safe Site

Naast trainingen gericht op werken op hoogte en redden biedt Safe Site Valbeveiliging ook andere diensten aan zoals Rope Access, Advies, Verkoop, Inspectie en Installatie van persoonlijke & permanente valbeveiliging. Meer weten? www.safesite.nl

Bekijk het totale aanbod

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De basistheorie van het redden op hoogte
  • De gevaren van een reddingsactie
  • Het belang van een juiste communicatie met hulpdiensten
  • Slachtoffer nazorg

In de training doe je een aantal prakijkoefeningen van meerdere reddingen. Ook ga je aan de slag met de juiste slachtoffernazorg. 

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

De kennis van het theoretische deel wordt getoetst met een theorie-examen. Het praktische gedeelte wordt geëxamineerd met behulp van scenario's in een praktijkopstelling. Bij gebleken geschiktheid ontvangt de deelnemer een certificaat met PSL-sticker.  

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697