Deze training wordt uitgevoerd door:

Heb jij te maken met hydraulische afdichtingen? Correcte selectie en montage is essentieel! Leer het in deze praktijkgerichte training. 

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag 
Vakgebied: Aandrijftechniek

Vraag een offerte aan

In het kort

Correcte selectie en montage van een afdichting is essentieel voor een goede werking. In deze training krijgen de deelnemers de benodigde kennis van afdichtingen en afdichtingsystemen in relatie tot het onderhoud van hydraulische systemen. 

In deze training staan we stil bij de basisprincipes en werking van een hydraulische cilinder. We kijken naar de verschillende typen hydraulische afdichtingen, de materiaalkeuze en toepassingsvoorbeelden. Kortom, je leert over de belangrijkste facetten die van invloed zijn op een goede hydraulische afdichting. 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor technici die te maken hebben met hydraulische afdichtingen.

Over SKF

SKF is wereldleider in lagertechnologie en koppelt 100 jaar ervaring in producten, diensten en kennis in nagenoeg alle applicaties in alle industrieën aan de SKF technologieplatformen: lagers, afdichtingen, mechatronica, services en smeersystemen.

Bekijk het totale aanbod

Aan het einde van de training ben je op de hoogte van alle facetten van afdichtingen en afdichtingsystemen in relatie tot het onderhoud van hydraulische systemen.

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

Onderwerpen die in de training aan bod komen zijn:

  • Basisprincipes van de hydraulische cilinder en afdichting
  • De werking van een hydraulische cilinder
  • Werkingsparameters van de cilinder
  • Typen hydraulische afdichtingen
  • Materiaalkeuze
  • Toepassingsvoorbeelden

Naast de onmisbare theorie wordt in de training veel gebruik gemaakt van praktische toepassingsvoorbeelden. 

Na de training ontvangt de deelnemer een certificaat. 

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag  € 480,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697