Leer hoe regelingen van klimaatinstallaties (aangestuurd door een GBS) werken op basis van het regeltechnisch ontwerp. Volg deze ROVC-cursus! 

Doel

Na het afronden van de cursus Gebouwbeheersystemen - optimalisatie met klimaatregelingen, kun je regelingen van klimaatinstallaties in een gebouw beoordelen volgens het ontwerp en deze optimaliseren. Ook ben je in staat problemen met regelingen te analyseren en op te lossen.

Hier lees je de basis competenties
Niveau: Prevent ?
Duur: vanaf 4 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld op diverse startdata en locaties
Vakgebied: Gebouwautomatisering
Beoordelingscore: 7 op basis van 4 beoordelingen
Inschrijven Vraag een offerte aan

Ben jij werkzaam als servicetechnicus gebouwinstallaties, meet- en/of regeltechnicus of medewerker TD gebouwen? Dan is deze training bedoeld voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Prevent. Wat is er nodig voor een succesvolle afronding van deze cursus?

 • Kennis van en praktijkervaring met meet- en regeltechniek en het werken met GBS-systemen. 
 • Kennis van de werking van klimaatinstallaties in gebouwen. 

Een goede basis voor deze cursus zijn bijvoorbeeld  Meet- en regeltechniekStoringzoeken met gebouwbeheersystemen en Klimaatinstallaties. Een gelijkwaardige cursus of relevante ervaring is ook prima. 

Waarom deze training volgen?

 • 50% theorie en 50% praktijk
 • Unieke cursus in Nederland
 • Merkonafhankelijk practicum
 • Veelvoorkomende regelingen, besturingen, beveiligingen van klimaatinstallaties aangesloten op een GBS (warmte- koude-opwekking, verdeelinrichting, roomcontrolling radiatoren, fan-coil, inductie).
 • Regeltechnisch ontwerp (RTO), P&I-schema en overige ontwerpdocumenten kunnen lezen, interpreteren en configuratie in het systeem controleren. 
 • Regel- en schakelgedrag van installaties analyseren en verbeteren op basis van historische trendgegevens en systeemmeldingen. 
 • De instellingen van regelingen en schakelingen in een GBS-systeem aanpassen zodat de aangesloten installaties optimaal functioneren naar betrouwbaarheid, comfort en energie. 
 • Belangrijke regelvariabelen kunnen instellen op een juiste waarde zoals bijvoorbeeld: klok-tijdinstellingen, optimaliserende regeling, aanwarmtijd, stookgrens, nachtverlaging, ruimtetemperatuur, vorstbegrenzing, regelparameters van kleppen en pompen. 
 • Belangrijke veldapparatuur controleren (onderstation, naregeling, binnenvoeler, buitenvoeler, leidingvoeler, ruimtethermostaat, overwerktimer). 
 • Kennis van regelingen voor gebouw klimaatinstallaties (aanwarmkarakteristieken, weersafhankelijk (na)regelen van groepen op de verdeler, zoneregelingen, stooklijn, ruimte temperatuur). 
 • Gebruik maken het ISSO-kleintje ‘Optimaliseren gebouwregelingen’.

Leren doe je in de praktijk. Daarom worden ter ondersteuning van de lesstof diverse praktijkoefeningen uitgevoerd die jouw inzicht in de theorie versterken. 


Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
donderdag 7 juni 2018 Rooster Ede 4 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld € 1.410,00 Inschrijven
maandag 26 november 2018 Rooster Ede 4 dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld € 1.410,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Deze cursus wordt afgesloten met een centrale eindtoets (aparte bijeenkomst). Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat.

CerTech
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697