Deze training wordt uitgevoerd door:

Ben jij verantwoordelijk voor het ESD-preventiesysteem? Volg dan deze aanvullende ESD-vervolgtraining.

Niveau: ?
Duur: vanaf 1 dag
Vakgebied: Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Vraag een offerte aan

In het kort

Deze ESD-vervolgcursus is samen met de Advanced ESD-cursus voor technici een uitstekende ESD-opleiding voor docenten, trainers, technische managers en ESD-coördinators. Na het met succes doorlopen van deze ESD-vervolgcursus zullen de opzet en het in stand houden van ESD-veiligheid door middel van het behandelde ESD-programma duidelijk zijn.

Globaal komen de volgende onderwerpen aan bod: Hoeveel ESD-preventie is wanneer nodig? Het werken met het ESD-normdocument IEC 61340-5-1. De invulling van het ESD-bedrijfsbeleid van beleidsnota tot ESD-preventieplan.

Voor wie?

Iedereen die extra kennis nodig heeft van ESD-preventie zoals ESD-coördinators, docenten, trainers en technisch managers. Als voorkennis is de Advanced ESD-cursus of vergelijkbaar vereist.

Over ESDsite

ESDsite is een klein maar efficiënt en gespecialiseerd opleidingsbedrijf gericht op de preventie van statische elektriciteit en ESD door middel van trainingen/ cursussen als door het uitvoeren van consultancy en audits.

Bekijk het totale aanbod

Het gericht opleiden van bijvoorbeeld ESD-coördinators, docenten, trainers en technisch managers.

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

 • De bedrijfszekerheid van elektronische producten in stand houden
 • Globale invulling ESD-kwaliteitsbeleid
 • Inhoud van de ESD standard IEC 61340-5-1: 2007 (requirements for an ESD control program)
 • Overzicht van het ESD Technical Report IEC/TR 61340-5-2: 2007 (user guide)
 • De voorwaarden waaraan een goed ESD-programma moet voldoen
 • De verantwoordelijkheden op ESD-gebied voor het management(team), de ESD-proceseigenaar, ESD-coördinators, interne auditors en de overige leidinggevers
 • Voorbeeld van een ESD-beleidsnota of directief
 • Voorbeeld van een bedrijfseigen ESD-voorschrift
 • Audit-systematiek en pc
 • Voorbeelden van geconstateerde fouten tijdens ESD-audit

 • Meten van elektrostatische velden met een veldsterktemeter
 • Meten van oppervlakteweerstandswaarden met een tera-ohmmeter

Na het volgen van deze cursus wordt aan iedere deelnemer een digitaal naslagwerk verstrekt met diverse templates. Het ESD-certificaat wordt toegekend na het behalen van de ESD-toets.

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 dag 1 dag € 370,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697