Corrosie is een veelvoorkomend probleem. Voorkom stilstand en schade en leer alles over corrosievormen en hoe hiermee om te gaan.

Doel

Na afloop van de training Corrosie en corrosiepreventie kun je het type corrosie herkennen. Je hebt meer kennis van diverse corrosievormen en hun mogelijke oorzaken. Je kent de indeling van roestvast stalen, naamgeving en normering. Ook ben je in staat een bewustere keuze te maken in het type corrosiepreventie, specifiek voor jouw eigen situatie. 

Niveau: ?
Duur: vanaf 2 dagen
Vakgebied: Werktuigbouw
Inschrijven Vraag een offerte aan

Werk jij in de industrie en heb je in je werk te maken met corrosie, corrosiebestrijding en preventie? Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de maintenance, ben je technical- of material engineer, corrosion engineer, plant manager of werk je bij een engineering- of adviesbureau? Dan is de cursus Corrosie en corrosiepreventie voor jou bedoeld! Ook als designer, productontwikkelaar, architect of ingenieur betrokken bij infrastructuur, bouw en productontwerp heb je baat bij deze training. 

Over Technotrans

Technotrans, Institute for Technology Transfer, is een onafhankelijk advies- en kennisinstituut voor de industrie. Met praktijkgerichte trainingen dragen we bij aan de juiste competenties.

Bekijk het totale aanbod

Deze training duurt twee dagen. Op dag 1 staan we stil bij het ontstaan van corrosie, worden de diverse soorten corrosie toegelicht en staan we stil bij de kans op en snelheid van corrosie. Tijdens de tweede dag komen de diverse roestvast staal soorten aan bod. Ook leer je hoe corrosie voorkomen kan worden en gaan we aan de slag met een casestudie.

De training kan verder, afhankelijk van de wensen van de cursisten worden uitgebreid met bijzondere onderwerpen, zoals:

  • Microbiële corrosie; corrosie in warmtewisselaars, coatings en andere vormen van preservatie
  • Corrosietypes zoals atmosferisch, galvanisch, put- en spleetcorrosie, spanningscorrosie en MICCorrosiepreventie
  • Materiaalkeuze en ontwerp
  • Kathodische en anodische bescherming

In deze trainingen komen veel praktijkvoorbeelden aan bod. We behandelen gezamenlijk een prakijkcase. 

Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
donderdag 20 september 2018 Rooster Breda 2 dagen € 1.195,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. btw

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

Geen verborgen kosten

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijk

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Docenten uit het werkveld

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

Aan het einde van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697