Corrosie is een veelvoorkomend probleem. Voorkom stilstand en schade en leer alles over corrosievormen en hoe hiermee om te gaan.

Doel

Na afloop van de training Corrosie en corrosiepreventie kun je het type corrosie herkennen. Je hebt meer kennis van diverse corrosievormen en hun mogelijke oorzaken. Je kent de indeling van roestvast stalen, naamgeving en normering. Ook ben je in staat een bewustere keuze te maken in het type corrosiepreventie, specifiek voor jouw eigen situatie. 

Niveau: ?
Duur: vanaf 2 dagen
Vakgebied: Werktuigbouw
Vraag een offerte aan

Werk jij in de industrie en heb je in je werk te maken met corrosie, corrosiebestrijding en preventie? Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de maintenance, ben je technical- of material engineer, corrosion engineer, plant manager of werk je bij een engineering- of adviesbureau? Dan is de cursus Corrosie en corrosiepreventie voor jou bedoeld! Ook als designer, productontwikkelaar, architect of ingenieur betrokken bij infrastructuur, bouw en productontwerp heb je baat bij deze training. 

Over Technotrans

Technotrans, Institute for Technology Transfer, is een onafhankelijk advies- en kennisinstituut voor de industrie. Met praktijkgerichte trainingen dragen we bij aan de juiste competenties.

Bekijk het totale aanbod

Deze training duurt twee dagen. Op dag 1 staan we stil bij het ontstaan van corrosie, worden de diverse soorten corrosie toegelicht en staan we stil bij de kans op en snelheid van corrosie. Tijdens de tweede dag komen de diverse roestvast staal soorten aan bod. Ook leer je hoe corrosie voorkomen kan worden en gaan we aan de slag met een casestudie.

De training kan verder, afhankelijk van de wensen van de cursisten worden uitgebreid met bijzondere onderwerpen, zoals:

  • Microbiële corrosie; corrosie in warmtewisselaars, coatings en andere vormen van preservatie
  • Corrosietypes zoals atmosferisch, galvanisch, put- en spleetcorrosie, spanningscorrosie en MICCorrosiepreventie
  • Materiaalkeuze en ontwerp
  • Kathodische en anodische bescherming

In deze trainingen komen veel praktijkvoorbeelden aan bod. We behandelen gezamenlijk een prakijkcase. 

Voor deze cursus is momenteel geen startdatum gepland. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons weten via een planningsverzoek of bel ons op 0318 – 698 697!

Aan het einde van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Studieadvies nodig? 0318 - 698 697