Wil je gecertificeerd worden als erkend brandmeldinstallatiebedrijf of Installatiedeskundige brandmeldinstallaties? Volg deze ROVC-training!

Niveau: Maintain ?
Duur: vanaf 3 dagen
Vakgebied: Gebouwautomatisering, Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Sinds 1 januari 2014 is het volgens de nieuwe erkenningsregeling brandmeldinstallaties verplicht om minstens één installatiedeskundige op de werkplek aanwezig te hebben. Om installatiedeskundige brandmeldinstallaties of erkend brandmeldinstallatiebedrijf te worden, is een wettelijk diploma vereist. Deze praktijkgerichte ROVC-training Brandmeldinstallaties - installatiedeskundige leidt jou optimaal op voor het bijbehorende examen. Naast de kennis over de aanleg van transmissiewegen krijg je een duidelijke vertaling van de NEN 2535 naar jouw dagelijkse praktijk.

De NEN 2535 bundel krijg je er gratis bij!

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die regelmatig betrokken is bij de aanleg van brandmeldinstallaties en uitgebreide kennis hierover wil opdoen. Denk aan installateurs die zelfstandig aan brandmeldinstallaties willen werken of ZZP-ers die voor branddetectiebedrijven installaties willen aanleggen. Je wordt opgeleid op het niveau Maintain. Een technische vooropleiding is gewenst, maar niet noodzakelijk.

Waarom deze training volgen?

 • Inclusief de bundel NEN 2535
 • Duidelijke vertaling NEN 2535 naar jouw praktijk
 • Optimale voorbereiding op het examen

Na afronding van de training Brandmeldinstallaties - installatiedeskundige ken je de principes van diverse brandmelders en de basis van de regelgeving omtrent brandmeldinstallaties. Ook ben je bekend met de aspecten van de brandmeldcentrale, zones, bewakingsvormen en het herkennen van basisprojecties. Je doet uitgebreide kennis op over transmissiewegen (bekabeling) en functiebehoud volgende de NPR 2576. Met deze kennis ben je in staat met goed gevolg het wettelijke diploma Installatiedeskundige brandmeldinstallaties te behalen. 

Locatie Startdatum
Ede donderdag 9 november 2017 Met startgarantie € 795,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

 • Regelgeving 2015
 • Brandveiligheid algemeen
 • Melderprincipes
 • Bewakingsvormen
 • Zones
 • Brandmeldcentrales en energievoorziening
 • Prestatie-eisen
 • Projectering (basis voor: melders, indicatoren, trappenhuizen en gangen)
 • Brandmeldpanelen
 • Transmissiewegen
 • Functiebehoud volgens de NPR 2576
 • Ontruimingsschema’s
 • Het Programma van Eisen (PvE)

Leren doe je in de praktijk. Daarom worden er ter ondersteuning van de theorie praktijkoefeningen uitgevoerd.

Afronden met een examen?
Deze training kan met een centraal examen worden afgesloten. Wij adviseren hiervoor CertoPlan. Dit examen is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

CertoPlan
CertoPlan is een onafhankelijke exameninstantie voor examens op het gebied van (brand)beveiliging. Na het succesvol afronden van het examen ben je bevoegd om installatiewerk aan gecertificeerde brandmeldinstallaties uit te (laten) voeren.

Inschrijven examen
Na het afronden van deze training ben jij optimaal voorbereid op het examen. Om hieraan deel te nemen dien je jezelf in te schrijven. Op www.certoplan.nl vind je meer informatie en een inschrijfformulier voor het examen evenals de actuele examenprijs.

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 maand 3 dagen € 795,-
2 maanden 6 avonden € 730,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697