Deze training wordt uitgevoerd door:

Wil jij in 2 dagen alles leren over het veilig monteren van zonne-energiesystemen? Interesse? Schrijf je nu in!

Niveau: ?
Duur: vanaf 2 dagen
Vakgebied: Klimaattechniek

Inschrijven Vraag een offerte aan

In het kort

Tijdens deze training leer je op een correcte wijze de zonne-energiesystemen (collectoren en panelen) te monteren op het dak. Belangrijke facetten daarbij zijn dat de maatvoering wordt afgestemd op de dakconstructie en dakafwerking, de windweerstand van systemen en behoud van de waterdichtheid van het dak. Aan de hand van checklijsten wordt gecontroleerd of de installatie goed is aangelegd en goed functioneert.

Voor wie?

  • Monteurs van installatiebedrijven
  • Uitvoerende medewerkers van dakaannemers

Over BDA Dak- en Gevelopleidingen

BDA Dak- en Gevelopleidingen organiseert praktijkgerichte trainingen over het Ontwerp, Uitvoeren en Verduurzaming van daken en gevels. Op het gebied van Zonne-energie hebben wij ons ontwikkeld tot het belangrijkste opleidingsinstituut van Nederland.

Bekijk het totale aanbod

De deelnemers verwerven kennis en vaardigheid in het veilig monteren van zonne-energiesystemen op hellende en platte daken, volgens de verschillende montagemethodieken.

Locatie Startdatum
Gorinchem donderdag 23 november 2017 € 835,00 Inschrijven

Al onze prijzen zijn excl. BTW

Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan

  • Dakopbouw hellende en platte daken
  • Maatvoering plaatsing systemen
  • Bevestigingsmethodieken op of in dakconstructie
  • Elektrotechnische aansluiting bekabeling
  • Realisatie waterdichte dakdoorvoeren
  • Veilig werken op hoogte

Op beide dagen wordt de theorie gelijk in praktijk gebracht door te oefenen met opdek- en indeksystemen op een hellend dak in onze praktijkruimte. Hierbij komt tevens de geleerde theorie over veilig werken op hoogte aan de orde.

Je ontvangt aan het einde van de tweede cursusdag een getuigschrift van deelname aan de betreffende cursus (een certificaat is optioneel).

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
1 week 2 dagen € 835,-
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697