Ben jij de spin in het web als het gaat om veiligheid? Volg de training Basis Veiligheidskunde in 6 dagen. Schrijf je nu in! 

Doel

Na het volgen van de cursus Basis Veiligheidskunde ben je in staat om de directie/organisatie te ondersteunen en invulling van het veiligheidsbeleid te realiseren. Je kunt handelen volgens de veiligheidsvoorschriften, omdat je op de hoogte bent van (Arbo)wet- en regelgeving inzake Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu. Je bent op de hoogte van mogelijke gevaarlijke stoffen en elektrische veiligheid. Je bent in staat taak- risico- analyses uit te voeren in combinatie met het Kinney & Wiruth risicomodel. Je kunt een Werkplekinspectie en Toolbox opzetten en uitvoeren. 

  Niveau: ?
  Duur: vanaf 6 dagen op diverse startdata en locaties
  Vakgebied: Veiligheid, Gezondheid & Milieu
  Inschrijven Vraag een offerte aan

  Hou jij je bezig (of ga je je bezighouden) met coördinerende, adviserende en ondersteunende werkzaamheden op het gebied van veiligheid? Dan is de training Basis Veiligheidskunde bedoeld voor jou. Ook voor operationeel medewerkers of leidinggevenden die regelmatig met onveilige situaties te maken krijgen, maar waarbij een gedegen basiskennis op het gebied van veiligheid deels ontbreekt, is deze opleiding uitermate geschikt.

  Heb je een vooropleiding op minimaal MBO-niveau? Ben je in het bezit van een geldig Basis VCA diploma of bereid het Basis VCA lesmateriaal ter voorbereiding te bestuderen of het Basis VCA diploma te behalen? Dan is deze cursus bedoeld voor jou!  

  Over Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v.

  Kader verzorgt certificeringstrajecten, opleidingen en managementservices op het gebied van kwaliteit, veiligheid, Arbo en milieu in heel Nederland. Docenten en adviseurs komen uit de praktijk en zijn inhoudelijk deskundig.

  Bekijk het totale aanbod

  De opleiding Basis Veiligheidskunde is opgebouwd uit een introductie, zes modules/lesdagen en een afsluitend examen. Daarnaast vragen we deelnemers om drie Safety Games (opdrachten) tijdens/na de opleiding te voltooien om het diploma Basis Veiligheidskunde te mogen ontvangen.

  Modules:

  • Introductie & Wet- en Regelgeving (Arbowet)
  • Gevaarlijke Stoffen
  • Tijdelijke Werkplekken, V&G plannen & Taak- Risico- Analyse opstellen (TRA)
  • Elektrische Veiligheid
  • VCA managementsysteem & Risico- Inventarisatie- & Evaluatie (RI&E)
  • Persoonlijke- en Omgevingsveiligheid (+ aansluitend schriftelijk examen)

  Safety Games (opdrachten):

  • Toolbox opstellen/uitvoeren
  • Werkplekinspectie 
  • Risico- Inventarisatie- & Evaluatie (RI&E) opstellen

  Tijdens de opleiding wordt er veelvuldig geoefend met de Risico- Inventarisatie- & Evaluatie (RI&E) en voert de cursist een Werkplekinspectie en Toolboxmeeting uit. Deze praktische oefeningen worden tevens beoordeeld door veiligheidskundigen. De oefeningen geven je handvatten om na de opleiding - op het gebied van veiligheid - van waarde te kunnen zijn voor een organisatie als geheel. 

  Startdatum Locatie Aantal bijeenkomsten Prijs
  dinsdag 25 september 2018 Rooster Breda 6 dagen € 2.250,00 Inschrijven
  dinsdag 6 november 2018 Rooster Ede 6 dagen € 2.250,00 Inschrijven
  vrijdag 5 oktober 2018 Rooster Zeist 6 dagen € 2.250,00 Inschrijven

  Al onze prijzen zijn excl. btw

  Liever een andere leslocatie of startdatum? Laat het ons weten!

  Liever incompany of maatwerk? Vraag een offerte aan


  Voor deze prijzen krijg je all-in service, waaronder:

  Geen verborgen kosten

  Catering & lesmateriaal

  Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

  Praktijk

  Praktijkoefening

  Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

  Docenten uit het werkveld

  Keuze & kwaliteit

  Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk!

  De training wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Wanneer het schriftelijk examen en de Safety Games voldoende beoordeeld zijn, dan ontvangt de deelnemer een diploma Basis Veiligheidskunde.

  Studieadvies nodig? 0318 - 698 697