Bekijk de vergelijking via het menu

ThermoNoord

Wil jij het F-gassen certificaat categorie 1 of 2 behalen? Dat kan via ThermoNoord in samenwerking met ROVC Technische Opleidingen. Lees hieronder alle informatie om als persoon, maar ook als bedrijf F-gassen gecertificeerd te raken.

Ik wil werken met warmtepompen

Wil je kunnen werken aan split-unit warmtepompen, wil je hybride warmtepompen kunnen plaatsen, maar tegelijkertijd ook airco’s kunnen installeren? Dan is een F-gassen certificaat verplicht. Er zijn twee varianten, F-gassen I voor grote installaties en F-gassen II voor kleinere installaties. Ontdek welk certificaat je nodig hebt via de F-gassen vergelijker.

 

 

Ik heb F-gassen certificering nodig voor mijn bedrijf

Niet alleen als persoon heb je met een F-gassen certificering te maken, ook het bedrijf moet daarvoor gecertificeerd worden. Kort gezegd: de bedrijfscertificering is de BRL 100, de persoonscertificering noem je BRL 200. Lees hier meer over het het F-gassen certificaat.

 

 

Zo haal jij jouw F-gassen 2 diploma om met warmtepompen te werken

Omdat voor warmtepompen vaak het F-gassen 2 certificaat voldoende is, zijn ThermoNoord en ROVC een samenwerking gestart om die in korte tijd te kunnen behalen. Een F-gassen certificaat behalen doe je door bij PBNA of STEK een erkend examen te doen. In dit examen leer je hardsolderen, maar ook handelingen uit te voeren aan het koeltechnische gedeelte van een warmtepomp. Om te slagen voor deze examens is een goede basiskennis van de koeltechniek en koelkringloop noodzakelijk. Heb je deze basiskennis dan kun je rechtstreeks inschrijven voor een F-gassen 2 cursus. Twijfel je, of heb je deze kennis niet dan is eerst een cursus koeltechniek – basis nodig om deze kennis op te doen.

Het loont niet om hier te makkelijk over te denken. De examens zijn erg kostbaar, start je direct met een cursus en aansluitend examen en zak je op basis van je kennis dan dien je alles plus de basiscursus overnieuw te doen. Dit kost veel geld. Het loont dus om goed na te gaan of je over de benodigde kennis beschikt. Om je daarbij te helpen hebben wij een kennistest opgesteld die je online kunt afnemen in 45 minuten tijd. Als je in je score op check-niveau 90% of meer scoort, adviseren we je om rechtstreek in te schrijven voor de cursus F-gassen 2. Scoor je minder dan 90% dan adviseren wij je om eerst een basiscursus koeltechniek of aircotechniek te volgen.

Wil jij je kennis testen op het gebied van koeltechniek? Klik dan hier of op onderstaande afbeelding.

 

Bekijk hier de cursussen

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.