Wil je dé specialist in koelinstallaties worden? Volg dan de bedrijfserkende beroepsopleiding ROVC Servicemonteur koeltechniek! 

Niveau: Maintain
Duur: In eigen tempo 
Vakgebied: Klimaattechniek, Procestechniek

Meer informatie

In het kort

Als Servicemonteur koeltechniek inspecteer en onderhoud je koudesystemen. Daarbij stel je aan de hand van checklists vast of de installatie nog voldoet aan de gestelde eisen of dat er onderhoud of reparatie nodig is. Bij het onderhoud controleer je de technische staat en maak je de onderdelen van de installatie schoon. Daarna stel je de installatie opnieuw in. 

Voor wie?

De ROVC-beroepsopleiding Servicemonteur koeltechniek is voor technici die zich willen specialiseren in koude- en koeltechniek. In eigen tempo werk je toe naar dit bedrijfserkende diploma.   

Waarom deze ROVC-beroepsopleiding volgen?

  • Technische vaardigheden staan centraal
  • Gericht op service en onderhoud
  • Docenten uit de praktijk
  • In jouw eigen tempo


Je krijgt tijdens de ROVC-beroepsopleiding Servicemonteur koeltechniek kennis en inzicht in de volgende onderwerpen:  

  • Opbouw en werking van standaard koudesystemen
  • Hanteren van meet- en controlegereedschappen
  • Toepassingsvaardigheid van relevante arbo-, veiligheids-, milieu- en bedrijfsvoorschriften 
  • Materialen en middelen die bij het onderhouden van koudesystemen worden toegepast 
  • De opbouw en werking van standaard koudesystemen 
  • Het elektrische- en regeltechnische deel van koudesystemen

De ROVC-beroepsopleiding Servicemonteur koeltechniek is opgebouwd uit verschillende ROVC-cursussen en trainingen. In eigen tempo werk je naar het bedrijfserkende diploma toe. 

Opleiden vanuit en voor de praktijk staat centraal in de ROVC-opleidingen. Tijdens deze MBO-opleiding oefen je dan ook regelmatig in het unieke ROVC TechCenter (een practicumruimte van ruim 3.000 m2) op veilige, moderne practicuminstallaties. De opdrachten zijn gebaseerd op situaties die je in de praktijk tegenkomt en worden uitgevoerd onder deskundige leiding. Daarnaast werk je tijdens de lessen veelvuldig met praktijkcases (ook die van jou) en gebruikt de docent voorbeelden uit zijn eigen werkpraktijk.  

Deze ROVC-beroepsopleiding is opgebouwd uit meerdere ROVC-cursussen. Iedere cursus wordt afgesloten met een certificaat of diploma. Na het behalen van alle certificaten en diploma's ontvang je het bedrijfserkend diploma.  

Duur Aantal bijeenkomsten All-inprijs (excl. BTW)
Catering & lesmateriaal

Catering & lesmateriaal

Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en lunch of diner, zijn altijd inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Praktijkoefening

Praktijkoefening

Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. De docent komt uit het werkveld en gebruikt veel praktijkcases. Het oefenen van vaardigheden voer je uit op echte installaties in ons uitgebreide practicum of op de eigen locatie.

Keuze en kwaliteit

Keuze & kwaliteit

Kies uit meer dan 160 opleidingen, cursussen en trainingen, 45 locaties en diverse startdata of geef jouw wensen hiervoor aan. Je profiteert altijd van de vertrouwde ROVC-kwaliteit met focus op service en praktijk.


Studieadvies nodig? 0318 - 698 697