De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Verantwoord jouw opleidingsinvestering

Managers krijgen steeds meer aandacht voor het verantwoorden van opleidingskosten. Jij ook? Bereken met onze methode het verwachte rendement van een opleiding en ga van kostenpost naar investering!

Beoogd opleidingsrendement in kaart

Opleiden moet iets opleveren. Hoe concreter de resultaten, hoe beter. Heb je moeite om draagvlak of goedkeuring voor een opleidingstraject te krijgen? Wij helpen je het beoogde opleidingseffect, vóór aanvang van een opleiding, in kaart te brengen.

Van bedrijfsdoelstelling naar opleiding
Jouw bedrijfsdoelstellingen bepalen de keuze voor een technische opleiding. Met andere woorden, de bedrijfsdoelstellingen moeten behaald kunnen worden door het aanleren van specifieke vaardigheden van medewerkers. Een open deur? Deze stap wordt vaak overgeslagen. Alleen als dit verband juist gelegd wordt, kun je bepalen hoeveel de opleiding zal bijdragen aan het te behalen resultaat. De kans dat jouw opleidingsaanvraag wordt gehonoreerd is dan het grootst.

Beoogd opleidingsrendement
In de eerste stap van de TOPR-methode maken we de vertaling van bedrijfsdoelstelling naar de opleiding. Ook voeren we in deze stap de nulmeting uit op aandachts, medewerkers- en opleidingsniveau. Het resultaat is een rapportage met inzicht in het beoogde opleidingsrendement; de beoogde besparing of verbetering door de opleiding.

Gebruik deze rendementsrapportage voor:

• het verantwoorden van de impact van de opleiding op jouw doelstellingen
• het verkrijgen van goedkeuring voor het opleidingstraject
• het creëren van draagvlak in jouw organisatie

Wat heb je nodig om zelf aan de slag te gaan?
Uitgave 'Rendement van opleiden in de techniek'
Rendementsrapportage

In onze uitgave 'Rendement van opleiden in de techniek' vind je tal van voorbeelden en checklists om de vertaalslag te maken van bedrijfsdoelstelling naar opleiding. Ook lichten we in dit boek toe hoe je het beoogde opleidingsrendement kunt berekenen. Met behulp van de rendementstemplate kun je je eigen rapportages opstellen!

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.