De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Twee cursisten krijgen uitleg van docent

Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht van veelgestelde vragen over onder andere bijeenkomsten, docenten, examens, financiële zaken, inschrijven en mbo-opleidingen.

Veelgestelde vragen per categorie

Via de categorieën hiernaast navigeer je snel naar een antwoord op jouw vraag. Mocht je geen antwoord op jouw vraag vinden, neem dan contact met ons op.

Top 10 veelgestelde vragen

Je kunt je persoonlijke gegevens zelf eenvoudig wijzigen. Ga hiervoor naar je MijnROVC-account. Wil je je bedrijfsgegevens wijzigen, mail dan naar info@rovc.nl en dan passen wij het voor je aan.

Kun je overdag niet of niet op tijd aanwezig zijn, geef het door aan onze afdeling Cursuscoördinatie via 0318 - 698 711. Je kunt je ook afmelden via je MijnROVC-account bij Mijn Cursussen. Let op: je meldt je op deze manier alleen voor de komende cursusbijeenkomst af. Je kunt (je) op deze manier niet (voor) de hele cursus annuleren.

Helaas kan dit niet. Dit komt doordat de behandeling van de lesstof niet in alle groepen parallel loopt. Elke docent heeft zijn eigen manier van lesgeven en eigen tempo. Via je MijnROVC-account kan je de docent vragen welke lesstof er die bijeenkomst behandeld is. Ook het huiswerk voor de volgende les kun je hier opvragen.

Voor de avondcursus maken we de praktijklessen aan het begin van de cursus bekend. Je krijgt de keus uit verschillende data die je zelf kunt inplannen via jouw MijnROVC-account. De praktijkdagen van de dagcursussen staan vast in het rooster dat je kunt vinden op MijnROVC.

Je ontvangt uiterlijk zes weken na de examendatum de uitslag per email. Je vindt deze uitslag dan ook terug in jouw MijnROVC-account.

Wanneer je jezelf inschrijft voor een ROVC-cursus, dan word je automatisch aangemeld voor het bijbehorende examen. Als je het examen op een ander moment wil doen, zul je jezelf voor een andere examenmoment moeten inschrijven via onze website. Dit nieuwe examen is niet bij de cursus inbegrepen. Je betaalt hiervoor het vaste examentarief.

Werk je als monteur aan de gashoudende delen van warmtepompen, dan moet je in het bezit zijn van minimaal een persoonscertificaat F-gassen II. Dit certificaat is verplicht als je de volgende handelingen wilt verricht aan warmtepompen:

  • In bedrijf stellen van een complete warmtepompinstallatie
  • Reparatiewerkzaamheden aan de gashoudende onderdelen

De cursusmap wordt op de eerste cursusavond/dag uitgereikt door de docent of voor aanvang van de cursus al verstuurd naar je thuisadres.

Wanneer je jezelf ingeschreven hebt, kun je in veel gevallen via MijnROVC de cursusmap alvast inzien en/of downloaden.

Als je vragen hebt over de inhoud van het lesmateriaal, kun je die het beste aan de docent stellen. Als je er samen met de docent niet uitkomt, kun je het contactformulier invullen, of bellen met ROVC via telefoonnummer 0318 - 698 697.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.