De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Wijzigingen in IECEx-examens vanaf 1 januari 2024

Wil jij binnenkort je IECEx-examen gaan doen? Let dan op!

Veranderingen in het Ex001 examen vanaf 1 januari 2024

ROVC werkt voor haar IECEx examens samen met de Koninklijke PBNA, een door de IECEx 05 erkende Ex Certification Body (ExCB). Vanaf 1 januari 2024 zijn er grote veranderingen bij de theorie-examens van IECEx 05, met name het Ex001 examen. PBNA en andere exameninstellingen moeten vanaf dat moment Ex001 aftoetsen via software van IECEx. De meerkeuzevragen worden vanaf dat moment in het Engels afgetoetst. De open vragen en het praktijkexamen kunnen nog wel in het Nederlands worden afgenomen.

PBNA kijkt naar oplossingen

PBNA is momenteel momenteel druk bezig om te onderzoeken hoe en of ze de meerkeuzevragen kunnen vertalen naar het Nederlands. De Engelstalige vragen worden pas in december vrijgegeven aan de ExCB’s. Hierdoor is de vertaling niet op 1 januari 2024 klaar. Vanuit IECEx geldt in eerste instantie deze verplichting van het aftoetsen via software met vragenbank alleen voor unit Ex001. In de toekomst worden de overige units overgezet naar de nieuwe software en vragenbank, waarschijnlijk startend met de Ex003/Ex006 en de Ex007/Ex008. Dit heeft gevolgen voor het examenaanbod.

Houd de website van PBNA in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.