De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Tweede Kamer stelt 48 miljoen beschikbaar voor opleiden mkb-personeel

Huidige medewerkers kunnen ook van deze subsidiepot profiteren als het gaat om bijscholing

Tweede Kamer stelt 48 miljoen beschikbaar voor opleiden mkb-personeel

Op 31 januari 2019 is door de Tweede Kamer met 130 stemmen ‘voor’ op de motie gestemd van Dennis Wiersma, Kamerlid van de VVD. Deze motie zorgt ervoor dat er structureel 48 miljoen euro aan subsidiegelden beschikbaar komt voor het mkb om eigen personeel op te leiden en bedrijfsscholen op te richten. Huidige medewerkers kunnen ook van deze subsidiepot profiteren als het gaat om bijscholing.

Tekort terugdringen
Het tekort aan goed opgeleide mensen op de huidige arbeidsmarkt is groot en de verwachting is dat dit tekort verder groeit de komende jaren. Dit komt omdat de vraag naar goed geschoolde mensen toeneemt.

 Kansen voor bedrijven
John Huizing, Algemeen Directeur bij ROVC, bevestigt deze trend. “Wij roepen al langer dat er echt wat moet gaan gebeuren om het tekort aan goed opgeleide technici op te vangen. Deze aangenomen motie is een stap in de goede richting, ook omdat hierin het oprichten van bedrijfsscholen en bedrijvenscholen is meegenomen. Bedrijfsscholen bieden een aantal voordelen. Zo sluit het opleidingsbeleid altijd aan bij de organisatiedoelstellingen en de specifieke wensen omtrent inhoud, kwaliteit en planning. Ook bedrijvenscholen behoren tot de mogelijkheden – dat geeft bedrijven uit een regio de kans om hun medewerkers gericht op te leiden. Bedrijvenscholen zijn praktisch wanneer je als bedrijf alleen lastig meerdere medewerkers vrij kunt plannen. Bedrijven dragen dan samen de verantwoordelijkheid voor het vullen van de groepen. Het is betaalbaar en medewerkers worden efficiënt en effectief opgeleid. De bedrijven kunnen ook samenwerken bij het aantrekken van nieuwe medewerkers!”

Wilt u meer weten over het opstarten van een bedrijfsschool of bedrijvenschool en wat ROVC hierbij voor u kan betekenen?

Bekijk mogelijkheden bedrijfs- en bedrijvenscholen

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.