De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

ROVC wil mensen en organisaties technisch beter maken

En dat markeren wij met een frisse verbetering van onze huisstijl

Soms is het tijd om even stil te staan. Zeker in een sector die zo dynamisch is als de techniek. Waar ligt jouw kracht? Hoe ga je om met de snelle veranderingen? En hoe krijgt jouw bedrijf een geolied team van zij-instromers, startende én ervaren technici? Het zijn dit soort vragen die de noodzaak laten zien van een nieuwe focus. Voor technische organisaties en alle technici, maar ook voor ROVC. Alleen samen maken we verschil. Voor gezonde groei en een betere toekomst voor iedereen.

Focus op de toekomst
Door de energietransitie zijn alle ogen gericht op de techniek. We staan voor de uitdaging om heel Nederland te laten draaien op duurzaam geproduceerde energie. Wie werkt aan oplossingen voor het overbelaste energienet? Wie installeert warmtepompen en laadpalen? En wie is verantwoordelijk voor het vakmanschap van alle technici? Juist, de technische sector. Techniek is cruciaal voor een betere toekomst voor iedereen. Als grootste technisch opleider van Nederland heeft ROVC zijn eigen rol daarin eens goed onder de loep genomen. Het resultaat? Met aangescherpte focus willen wij mensen en organisaties technisch beter maken. We delen ons verhaal graag.

Het verhaal van ROVC
Bij ROVC geloven we in de kracht van technisch vakmanschap. In het praktijkgericht verbreden, verdiepen en verduurzamen van de vaardigheden die technici verder brengen. Daarom bieden we elk jaar weer 20.000 startende en ervaren technici de beste cursussen, gegeven door vakdocenten die weten wat de praktijk nodig heeft. En daarom adviseren we steeds meer organisaties bij het verwezenlijken van effectief opleidingsbeleid. Van kennistesten en competentiemanagement tot praktijkgerichte opleidingen en coaching on the job. Onze kennis en ervaring delen we met de technische branche. Zo helpt ROVC mensen en bedrijven om alle uitdagingen vakkundig aan te gaan. Hand in hand. Stap voor stap.

Meer meedenken en samenwerken
John Huizing, algemeen directeur van ROVC, onderstreept het belang van de aangescherpte focus. ‘Steeds meer technische organisaties moeten alles op alles zetten om de ontwikkelingen in de techniek bij te benen. Er is vernieuwing nodig van functies, opleiden én werven. Daarom is het zo goed dat wij meer dan ooit meedenken met bedrijven en ook de samenwerking opzoeken met arbeidsbemiddelaars en brancheverenigingen. In de praktijk zien wij dat vakkundigheid écht verschil maakt. Het helpt de productiviteit, effectiviteit en capaciteit van mensen en machines verbeteren. En door steeds meer mensen bekwaam te maken, helpen we ook het tekort aan technici oplossen.’

Hoera, een nieuwe huisstijl
Bij een frisse nieuwe koers hoort een frisse nieuwe huisstijl. Voor al onze communicatie, onze website en zelfs voor onze bedrijfsbussen, die geheel volgens de nieuwe standaard natuurlijk elektrisch zijn. De nieuwe uitstraling past beter bij deze tijd en doet recht aan de waarden die belangrijk zijn voor onszelf én alle organisaties, cursisten en docenten die hun weg vinden naar ROVC. Met als stip op de eerste plaats: technisch vakmanschap. Wij hebben gekozen voor een kleurenpalet met een verfrissende mix van groen, blauw en oranje accenten. ‘Maar de huisstijl is zoveel meer dan een kleurwijziging,’ vertelt John Huizing. ‘Het laat zien dat we opnieuw naar onszelf hebben durven kijken en dat we meer dan ooit de focus leggen op het technisch beter maken van mensen en organisaties.’

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.