De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

ROVC stapt over naar ATEX-cursussen: op maat gemaakt voor jouw functie.

Zo volg jij nog makkelijker de cursussen die jij nodig hebt.

We hebben onze ATEX trainingen altijd aangeboden in afzonderlijke modules. Nu hoorden wij vanuit de markt dat het ATEX landschap best ingewikkeld kan zijn en het overzicht soms ver te zoeken is. Daarom maken we het vanaf september 2024 gemakkelijker en brengen we meer structuur aan in ons aanbod met duidelijke cursussen bestaande uit diverse modules.

Zo bieden we meer overzicht, kunnen we het leerproces versnellen, voorkomen we overlap in het lesmateriaal en sluiten we beter aan op de specifieke behoeften van verschillende functies binnen de industrie.

Vanaf september 2024 bieden we de volgende cursussen aan:

  • ATEX voor monteurs: Deze leerlijn is speciaal ontworpen voor onderhouds- en/of storingsmonteur die dagelijks werken in explosiegevaarlijk gebied.

  • ATEX voor inspecteurs: Voor inspecteurs die belast zijn met het uitvoeren van inspecties aan bestaande en/of nieuwe elektrische installaties in explosiegevaarlijke omgevingen.

  • ATEX voor engineers: Ontwikkeld voor ingenieurs en ontwerpers die betrokken zijn bij het ontwerp, de bouw en de specificatie van installaties en apparatuur in explosiegevaarlijke omgevingen.

  • ATEX voor technici: Deze leerlijn richt zich op de professional die zich bezighoudt met het installeren, repareren, onderhouden, testen en inspecteren van (complexe) elektrotechnische installaties in explosiegevaarlijke omgevingen.

  • ATEX voor veiligheidskundigen: Voor professionals op het gebied van veiligheid die zich bezighouden met het identificeren, beoordelen en beheren van risico's met betrekking tot explosiegevaarlijke atmosferen.

  • ATEX voor auditoren: Specifiek ontworpen voor auditoren die belast zijn met het controleren en evalueren van ATEX-beheersystemen en -processen.

Deze nieuwe aanpak zorgt ervoor dat we cursisten gerichter ondersteunen bij het ontwikkelen van de benodigde kennis en vaardigheden voor hun specifieke functiegebied. Door te focussen op praktische toepassingen en relevante scenario's zullen onze cursisten beter voorbereid zijn om veilig en efficiënt te werken in explosiegevaarlijke omgevingen.

Losse modules

Naast deze cursussen blijven we een aantal losse modules aanbieden. Het gaat hierbij om ATEX Bewustzijn (awareness) en basiskennis explosieveiligheid (Ex000), ATEX Basisprincipes (Ex 001),  ATEX Reparatie & Revisie Materieel (Ex 005), ATEX Mechanisch voor Engineers, ATEX Mechanisch voor Monteurs en Installateurs en ATEX Veiligheid bij Waterstofsystemen Design & Engineering.

Voor InCompany blijft de mogelijkheid om alle modules los te volgen.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze ATEX cursussen kun je contact opnemen met een van onze studieadviseurs óf je inschrijven via onze website.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.