De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Champagne, ballonnen en officiële ‘scheeps’doop: ROVC opent derde TechCenter in Dordrecht

Een bomvolle parkeerplaats, bungelende naamkaartjes en het geluid van vele gesprekken. Het was afgelopen dinsdag 17 januari al ver vóór ontvangst rumoerig aan de Calandstraat 61 in Dordrecht, waar later die middag de officiële opening plaatsvond van het derde TechCenter van ROVC. De 150 belangstellende klanten, leveranciers en partners uit de industrie en maritieme sector wisten het nieuwe met ballonenhaag gemarkeerde pand van ROVC al vroeg te vinden. Het onderwerp voor de namiddag – tevens visie van ROVC – was ‘Leven lang ontwikkelen’. En dat is hoognodig met technologische ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen en de tekorten waar de technische sector nog steeds mee kampt.

Uit het jasje gegroeid

Directeur John Huizing opende de middag met een welkomstwoord. “Apetrots zijn we op de nieuwe vestiging in Dordrecht, waar we van vijf naar dertien theoriezalen uitbreiden en over 500 m2 aan praktijkruimte beschikken. Wat in 2018 als een experiment begon met een kleine vestiging in Rotterdam Noord, werd al snel een groot succes. We groeiden uit ons jasje. Dit maakt duidelijk dat we met ROVC aanwezig moeten zijn in het industriële hart van Nederland. Dordrecht bood ons de perfecte locatie: midden in de Randstad, midden in de industrie en in een regio met veel initiatieven rondom het landelijke thema ‘Leven lang ontwikkelen’. Intensieve samenwerkingen met het bedrijfsleven kunnen we hier goed voortzetten.”

Een bedankje én warm welkom

Een fysieke representatie van die intensieve samenwerking met het bedrijfsleven stond naast John op het podium: Bas Saltzherr, manager operations support en customer training bij internationaal scheepsbouwconcern én jarenlange partner van ROVC, Damen. Hij maakte van het moment gebruik om ROVC te bedanken. “We werken al sinds 2010 intensief samen met ROVC en nog steeds is het een goede en relevante samenwerking.” Saltzherr omschrijft ROVC als mega flexibel, zeer praktisch, gebruikt zeer kundige docenten en denkt out of the box. Oftewel: “Een samenwerking om trots op te zijn”. Daarom overhandigde hij ROVC als felicitatie een blijvende blijk van waardering: een gouden wandklok mét barometer – geheel in nautisch thema. Na luid applaus werd de microfoon doorgegeven aan Chris van Benschop, wethouder van de gemeente Dordrecht. Met onder andere economie, arbeidsmarkt, hoger onderwijs, diversiteit en WMO in haar portefeuille, was ze verheugd ROVC officieel welkom te heten in de regio. Daarna was het tijd om te doen waar iedereen voor was gekomen: het pand openen. Dat werd geheel in lijn met het nautische thema gedaan met een ‘scheeps’doop, oftewel het stukslaan van een champagnefles gevuld met confetti tegen de muur van het pand.

De vloer op

Met het TechCenter officieel gedoopt, was het tijd om in groepjes het terrein te verkennen. Van ATEX, NEN 3140, elektrotechniek en industriële automatisering, tot meet- en regeltechniek en onderhoudstechniek. De rondleiding voerde de aanwezigen langs al deze praktijksituaties, waar enthousiaste docenten klaarstonden om toe te lichten wat cursisten precies leren en hoe ze werken met de nagebootste praktijk. Bijzonder was de demonstratie en daarmee lancering van NEN 9140, de gloednieuwe cursus over elektrisch aangedreven mobiele werktuigen. De feestelijke middag werd besloten met een borrel. En de gouden klok van Damen? Die heeft direct een mooi plekje gekregen in de entree van het vers geopende pand.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.