Bekijk de vergelijking via het menu

ROVC ontvangt het volgende puzzelstuk in totaalaanbod klimaattechniek

De eerste luchtdistributieopstelling van Vink Systemen

Persbericht, 16 februari 2021

Technisch opleider ROVC wordt in samenwerking met brancheorganisatie Binnenklimaat Nederland een uniek vakcentrum voor binnenklimaattechniek voor de utiliteit. Hiermee is voor het eerst op één plek een totaalaanbod beschikbaar van praktijktrainingen op het gebied van warmte- en koude opwekking, (water- en lucht)distributie, luchtbehandeling, gebouwautomatisering en meet- en regeltechniek. Zo speelt ROVC in op de energietransitie die steeds meer kennis en vaardigheden vraagt van installateurs en gebouwbeheerders.

Een totaalaanbod van praktijkopstellingen
ROVC is druk om diverse klimaatsystemen te realiseren in het kersverse vakcentrum binnenklimaattechniek in Ede. Een totaalopstelling voor de luchtdistributie van Vink Systemen is onlangs in gebruik genomen. Dit is mogelijk gemaakt met de SLIM-subsidie uitgegeven door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De komende maanden wordt er in rap tempo een totaalpuzzel aan praktijkopstellingen gelegd. Zo ontstaat er een realistische klimaatinstallatie zoals deze in de praktijk voorkomt in de utiliteit, waar veel verschillende vakdisciplines op kunnen oefenen. Dit kan vanaf eenvoudige herkenning van componenten tot op hoog niveau van inregelen processen en beoordelen van energieprestatie. Het geheel wordt met een modern gebouwbeheersysteem met alle functionaliteiten bewaakt.

Ontwikkeling tot vakcentrum
Binnen de distributie wordt geïnvesteerd in een grote, complete installatie met hydraulische schakelingen en diverse luchtdistributieopstellingen. De geleverde opstelling van Vink Systemen biedt de cursist de mogelijkheid om opdrachten uit te voeren aan de diverse voorkomende kanaalsystemen, zoals component- en systeemherkenning en onderhouds- en storingzoekopdrachten. Kanaalmonteurs maken kennis met de diverse componenten en verbindingstechnieken voor een systeem dat aan luchtdichtheidsklasse C of D moet voldoen. Tevens is een besturing ingebouwd om de cursisten alle mogelijke regelingen voor te schotelen die men in de praktijk kan tegenkomen. De opstelling is ook geschikt om het luchtzijdig inregelen te oefenen. De eerste cursus is gestart op 7 februari 2022.

Richard Pape, product manager bij ROVC: “Voor ROVC is deze branchesamenwerking heel waardevol. De luchtdistributieopstelling van Vink Systemen is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met hun engineers. Zij weten wat er in de praktijk fout kan gaan en welke voorkomende componenten en systemen monteurs kunnen tegenkomen in de beroepspraktijk. Dat maakt deze opstelling een echte aanwinst voor ons TechCenter in Ede. Nu zijn we in staat om uniek lesmateriaal en practica te ontwikkelen, waardoor we een sleutelrol vervullen in het verbeteren van het binnenklimaat in de utiliteit. We zijn er trots op om samen met branchevereniging Binnenklimaat Nederland voorop te lopen als totaalpracticum voor de klimaattechniek en deze kennis en ervaring mee te kunnen geven aan onze cursisten.”

Ferdi van den Tol, projectleider bij Vink Systemen: “Wij zijn zeer content gevraagd te zijn door ROVC om een luchtdistributieopstelling te mogen engineren, produceren en leveren. Dit proces is zeer soepel en voorspoedig verlopen, ook dankzij de inzet van ROVC, LPD Techniek en Kerssens Luchtbehandeling. Het uiteindelijke doel is om ons vakgebied nóg aantrekkelijker te maken door een opleiding van niveau neer te zetten. Dat is gelukt, mede door alle kennis en kunde die bij ROVC aanwezig is. Er staat nu een mooie en goede basisopleiding voor luchtdistributiesystemen. De door ons geëngineerde, geproduceerde en geleverde luchtdistributieopstelling is een ware must om basiskennis te vergaren waar cursisten proefondervindelijk mee aan de slag kunnen. Met de kennis die cursisten hier opdoen, tillen we het vakgebied naar een hoger niveau.”

Albert Walda, docent bij LPD Techniek: “We zijn anderhalf jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de lesstof, dus het was heel fijn om afgelopen week te starten met de cursus. Wat mij betreft is het een groot succes. De eerste lessen met de luchtdistributieopstelling zijn inmiddels geweest en verliepen perfect. Kandidaten uit alle hoeken van het land zijn afgereisd naar het TechCenter in Ede. Ze waren enthousiast en hebben hun eerste certificaten inmiddels behaald. Bij ROVC was alles tot in de puntjes geregeld om de dag te laten slagen.”

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.