De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

ROVC neemt opleidingen verftechnologie NCOI Techniek over

ROVC neemt het aanbod aan cursussen en trainingen met betrekking tot verftechnologie over van NCOI Techniek.

ROVC neemt opleidingen verftechnologie NCOI Techniek over 

Techniekopleider ROVC uit Ede, al vijftig jaar een bekend opleidingsinstituut in de industrie, werd vorig jaar overgenomen door NCOI Groep. Sinds 1 juli 2019 voert ROVC de verfopleidingen van NCOI Techniek uit: een basisopleiding over verftechnologie en meer gespecialiseerde opleidingen over bindmiddelen, pigmenten en formuleren. “Aansluiting bij de praktijk is een van de speerpunten van ROVC”, stelt productmanager Sander Fielt. “Opleiden is vooral zinvol als de nieuwe kennis en vaardigheden direct toepasbaar zijn in het dagelijks werk. Wat je vandaag leert, moet je morgen kunnen gebruiken. Onze docenten zijn professionals uit de sector en alle opleidingen en trainingen kennen een praktische insteek. Wij beschikken bijvoorbeeld over een practicumruimte van duizenden vierkante meters in Ede en Rotterdam.” De verfopleidingen van ROVC zijn bedoeld voor mensen die werken bij een verfproducent, coatingbedrijf, grondstofleverancier of onderhoudsorganisatie. “Wij richten ons vooral op medewerkers die nauw betrokken zijn bij de toepassing, bereiding of ontwikkeling van verfproducten of advies geven over verftechnologie. Minimaal mbo werk- en denkniveau is vereist. Het is handig als de deelnemers al enige ervaring in de verftechnologie of een scheikundige achterfgrond hebben, maar dit is geen voorwaarde.”

Investering

ROVC merkt dat werkgevers in de techniek steeds meer aansturen op korte opleidingen. Dat komt doordat het werk zich opstapelt en er een schreeuwend gebrek is aan personeel. “Opleiden zonder ballast, dat is ons motto. Daarom bieden wij ook verkorte cursussen aan. Zo zorgen we dat mensen echt alleen leren wat ze nodig hebben voor hun werk.” Al met al wordt in de techniek nog steeds relatief veel opgeleid, aldus Fielt. “Technische vakkrachten ontkomen er niet aan om zich gedurende hun loopbaan bij te scholen, omdat ze zich vandaag de dag moeten bekwamen in meerdere disciplines. En vanwege het tekort aan mankracht zoekt de sector hard naar zij-instromers, die ook allemaal moeten worden opgeleid.” Opleiden is volgens hem een investering die zich vrijwel altijd terugbetaalt. “Mensen worden beter inzetbaar, werken met meer plezier en zijn productiever.”

Ondertussen wordt het werk in de verf- en drukindustrie steeds verder geautomatiseerd, neemt de vraag naar drukwerk af en wordt de onderhoudscyclus van verfproducten langer. Daarnaast moeten mensen langer doorwerken. “Deze ontwikkelingen vragen een andere inzet en andere vaardigheden van personeel. Samen met de VVVF willen wij de komende tijd dus nadenken over de opleidingsbehoefte, kennisontwikkeling en duurzame inzetbaarheid in de sector. Hoe kunnen we er samen met de verfbranche voor zorgen dat de medewerkers fit, gemotiveerd en capabel blijven? Nu en in de toekomst?”

Bron: VVVF Magazine, september 2019

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.