De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

ROVC maakt warmtepompmonteurs technisch beter met 2 nieuwe trainingen

Met de nieuwe warmtepomptrainingen over waterzijdig inregelen en natuurlijke koudemiddelen maakt ROVC monteurs technisch beter. Zo kunnen ze met meer skills en vertrouwen aan warmtepompinstallaties werken.

Waterzijdige distributie- en afgiftesystemen van warmtepompen beter inregelen

Stel, je installeert een warmtepomp, maar de gebruiker is niet tevreden over de werking ervan. De warmtepomp krijgt het huis of bedrijfspand niet warm of verbruikt veel meer stroom dan verwacht. Grote kans dat er met de warmtepomp zelf niets aan de hand is maar dat de distributie en afgifte van het warme water beter moet worden ingeregeld. In dat geval maakt de warmtepomp het water wel warm maar het komt simpelweg niet in de ruimte die verwarmd moet worden of het wordt daar niet goed genoeg afgegeven.

Dat probleem horen we vaak bij installateurs en leveranciers van warmtepompsystemen. Daarom ontwikkelden we een training waarin je alle ins en outs van distributie- en afgiftesystemen leert. Bijvoorbeeld de noodzaak en positie van het buffervat en het effect van verschillende leidingdiameters. Met die kennis en vaardigheden kunnen warmtepompsystemen die jij voortaan installeert en onderhoudt op de juiste manier hun warmte kwijt!

Veilig werken met de nieuwste natuurlijke koudemiddelen

Als warmtepompmonteur krijg je steeds vaker te maken met propaan als koudemiddel. Werken met dit natuurlijk koudemiddel is niet zonder risico. Daarom ontwikkelden we een training waarin je leert om veilig componenten te vervangen, het systeem te ledigen, vacumeren, vullen en in bedrijfstellen, en op de juiste manier te rapporteren. 


Waarom volg je deze nieuwe warmtepomptrainingen bij ROVC?

  • Om precies die kennis op te doen van waterzijdig inregelen die je nodig hebt om warmtepompinstallaties optimaal te laten werken.
  • Om veilig, volgens de regels en met vertrouwen te kunnen werken aan warmtepompen met natuurlijke koudemiddelen, die je steeds meer tegenkomt in je werk.
  • Omdat bij ROVC alles erop gericht is om jou en jouw bedrijf technisch beter te maken, zodat je met vertrouwen je werk kunt doen!

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.