Bekijk de vergelijking via het menu

ROVC lanceert dé handleiding voor HR-managers in de strijd om technisch talent

Invullen vacatures technische branche blijft uitdaging.

Het invullen van technische vacatures kost moeite. Daarom lanceert ROVC Technische Opleidingen ‘De HR-manager als TechScout’. Door het tekort aan technici staat HR voor een uitdaging om het juiste talent te vinden. Zo staan vacatures bij een kwart van de technische organisaties een halfjaar of langer open. Ook geeft een kwart van deze bedrijven aan dat het gebrek aan technici zorgt dat de bedrijfsgroei stagneert. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche.

Met deze lancering biedt ROVC een helpende hand in de zoektocht naar technici. De handleiding in pocketvorm biedt HR-managers handvatten om talent te werven en behouden. Het is een bundeling van gedachten, inzichten en citaten voor een sterke benadering van de arbeidsmarkt. De handleiding bevat onder andere do’s en don’ts, praktische tips en stappenplannen. Deze worden ondersteund door onderzoeksresultaten en bijdragen van experts.

John Huizing, directeur bij ROVC: “Het tekort aan technici vraagt om een vernieuwende aanpak van HR. Goede arbeidsvoorwaarden alleen zijn niet meer voldoende. Aspecten als een individuele aanpak, inspirerend leiderschap en een goede werksfeer zijn relevanter dan ooit. Bovendien flexibiliseert de arbeidsmarkt. Medewerkers verwachten dat hun werkgever meebeweegt. Het is van belang dat organisaties niet achterblijven op deze ontwikkeling, anders vertrekt personeel. Met de lancering van deze pocket willen wij hen hierin ondersteunen. Door handvatten te bieden aan HR-medewerkers, staan zij sterk in de strijd om technisch talent.”

Meer weten? Vraag dan gratis de TechScout aan!

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.