Opleiden in de foodindustrie: niet zonder slag of stoot

Verschillende medewerkers van bedrijven uit de foodindustrie verzamelen zich in TechCenter van ROVC en maken zich klaar voor een interactieve en inspirerende kennissessie. Onderwerp van gesprek zijn de uitdagingen waar food-bedrijven voor staan als het gaat om opleiden.

Opleiden in de foodindustrie: niet zonder slag of stoot

Verschillende medewerkers van bedrijven uit de foodindustrie verzamelen zich in TechCenter van ROVC en maken zich klaar voor een interactieve en inspirerende kennissessie. Onderwerp van gesprek zijn de uitdagingen waar food-bedrijven voor staan als het gaat om opleiden.Hoe borgen zij de technische kennis van technici en hoe geven zij vorm aan het opleiden van techneuten? ROVC blikt terug op een geslaagde bijeenkomst waarbij trends, best practices en rondetafeldiscussies voor nieuwe inzichten zorgden.

Het is rumoerig in de zaal. De bedrijven zoeken elkaar niet vaak zelfstandig op om kennis met elkaar uit te wisselen. Als echter puntje bij paaltje komt hebben ze genoeg te bespreken. Daar trapt Maartje Mikx, Sales Manager bij ROVC dan ook mee af. “De opleidingsuitdagingen waar jullie mee te maken hebben komen meer overeen dan je in eerste instantie zou denken.” Dat blijkt wanneer iedereen met Kahoot, een actieve game, zijn opleidingsbehoefte aangeeft en dezelfde ideale eigenschappen van uitvoerende technici omschrijft. 

Veranderende markt vraagt om allround technici
De huidige ontwikkelingen vragen om een nieuwe aanpak van opleiden. Operators worden hoger opgeleid. Techneuten draaien steeds vaker mee in ploegendiensten en onderlinge samenwerking staat hoger op de agenda. Meer dan ooit is allround inzetbaarheid van technici belangrijk. Dat betekent dat de kennis van het personeel soms bijgespijkerd moet worden. Maar dit heeft nog veel voeten in de aarde. Dutch Cocoa greep de uitdaging aan om het technisch personeel breder op te leiden en deelde hun best practices tijdens een keynote sessie. Het competentiemodel van ROVC was de basis. Aan de hand hiervan heeft Dutch Cocoa het huidige niveau gemeten, het gewenste niveau in kaart gebracht en een kennistest afgenomen. Vervolgens hebben ze hier een modulair opleidingstraject aan gekoppeld en zijn ze aan de slag gegaan. Met resultaat. Storingen zijn verminderd, er wordt meer samengewerkt en de motivatie is toegenomen.

Dilemma’s bij opleiden
Nu klinkt dit als een eenvoudige opgave, maar opleiden gaat niet zonder slag of stoot. Jan Uilenbroek, projectmanager opleidingen toont in een volgende presentatie dan ook de dilemma’s bij opleiden en geeft de nodige tips &tricks, zoals: “Laat de verschillende ploegen in de fabriek van elkaar leren. Laat de vroege dienst eens wat langer blijven en de late dienst wat eerder stoppen. Mix ze in één opleiding. Op deze manier krijgen ze inzicht in het hele proces en ook meer bewustwording waarom ze bepaalde activiteiten uitvoeren.”

Ploegendiensten en plannen
Echter blijkt tijdens een rondetafeldiscussie over praktische hobbels de ploegendienst het grootste probleem rondom opleiden te zijn. Want hoe plan je een opleiding wanneer de lopende band continu draaiende gehouden moet worden? Waar een wil is, is een weg, zegt één van de deelnemers. “Dat is eenvoudig gezegd, jullie maken chips. Dat wordt het hele jaar door gegeten, maar wij zijn een vleesfabriek”,  zegt een andere deelnemer. “Als het in de zomer ineens mooi weer is en iedereen wilt barbecueën komen er om 16:00 uur ‘s middags ineens allemaal orders binnen.” Andere deelnemers knikken instemmend mee. Na een discussie, waarin wordt besproken dat het in kaart brengen van de productiepieken en een goede planning essentieel is, wordt besloten dat een flexibele schil of een incompanytraining uitkomst kan bieden. De kennissessie is inmiddels op zijn einde, maar de genodigden praten nog lang door. Tijdens de borrel worden dan ook de laatste tips & tricks en visitekaartjes gedeeld.

Opleidingsaanbod
Speciaal voor technische medewerkers en operators werkzaam in de voedingsindustrie heeft ROVC een compleet aanbod met praktijkgerichte cursussen en trainingen.  Bekijk hier ons aanbod voor de foodindustrie.

< Terug naar nieuwsoverzicht