De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Online cursusomgeving zorgt voor dynamiek

ROVC gaat over op digitaal onderwijs.

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, gaat over op digitaal onderwijs. Elektrisch schakelen is een van de ROVC-cursussen waarbij de online leeromgeving tijdens de les wordt ingezet. De online leeromgeving bestaat uit theorie, opgaven, cases en werkplekopdrachten. Ook is het verbonden met een online technisch naslagwerk de TechTake. Hier kunnen cursisten allerlei technische informatie opzoeken, zoals de werking van componenten. Deze omslag zorgt voor meer dynamiek in het opleiden van technici. In de online omgeving maken cursisten werkplekopdrachten en wordt hen gevraagd eigen praktijkvoorbeelden te uploaden, zoals bijvoorbeeld foto’s of schema’s vanuit hun werkomgeving. Deze voorbeelden worden ingebracht tijdens de lessen. Zo worden de lessen nog praktijkgerichter en sluit het beter aan op het werkveld. Ook zijn animaties en filmpjes geïntegreerd in het lesmateriaal. Hierdoor wordt de theorie veel levendiger en daarmee het lesmateriaal aantrekkelijker gemaakt. Het kunnen ‘zien’ van de werking van machines en systemen vergroot het inzicht van de technisch medewerker.

Waldo Linders, Manager Ontwikkeling en Onderhoud Producten, bij ROVC: “Technici zijn een vrij traditionele doelgroep. Er is echter wel een omslag gaande. Steeds vaker wordt er om digitaal lesmateriaal gevraagd. Technici zijn doeners, dus beeldmateriaal en animaties spreken aan. De online omgeving leent zich perfect voor gebruik van foto’s, schema’s en video. Dit zorgt voor een verhoogd leerrendement. De cursus Elektrisch schakelen is ook opnieuw ingericht. Ze is nu volledig toegespitst op de belangrijkste competenties, zoals schemalezen en het uitvoeren van metingen om storingen te verhelpen. Het lesmateriaal van de cursus is doelgerichter ingestoken en daardoor verkort. Op deze manier sluit Elektrisch schakelen optimaal aan bij de behoeften van de technicus en het bedrijfsleven.”

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.