De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Nieuw ROVC-pand straalt passie voor techniek uit

Bouwkundig ontwerp van het nieuwe ROVC-pand aan de Galvanistraat is gereed

Goed nieuws na de brand: het bouwkundig ontwerp van het nieuwe ROVC-pand aan de Galvanistraat is gereed. En hoe! Glazen wanden, open leslokalen en overal doorkijkjes naar de gigantische practicumruimte: op elke vierkante meter voel je de techniek.

Hoge ambities
‘De ambities waren erg hoog,’ vertelt Koen Schage van bouwmanagement- en adviesbureau Kleissen. ‘We wilden een gaaf energiezuinig pand dat passie voor techniek uitstraalt. Plus natuurlijk een prachtige entree, een professionele keuken en een presentatieruimte waar bedrijven, participanten en brancheverenigingen zich welkom voelen. ARX Architecten heeft al deze ambities perfect vertaald naar het nieuwbouwontwerp. Op 7100 m2 komen drie verdiepingen vol met pure techniek.’

Nieuwe start
‘Voor ROVC is dit schitterende ontwerp een nieuwe start’, legt directeur John Huizing uit. ‘Nadat ons pand vorig jaar is afgebrand, hebben we al onze medewerkers, cursisten en partners gelukkig een tijdelijke oplossing kunnen bieden. In de tussentijd hebben we hard gewerkt aan het uitdenken van het nieuwe pand op onze oude vertrouwde locatie aan de Galvanistraat. Het wordt prachtig. Alles staat in verbinding met techniek. Zelfs de techniek in het gebouw zelf is zichtbaar gemaakt.’

Rondleiding
Nieuwsgierig geworden? Binnenkort komt de 3D-rondleiding van ARX Architecten beschikbaar. We houden je op de hoogte. Voor een echte rondleiding vragen we nog iets meer geduld. De bouw start begin 2020. Aan het einde van datzelfde jaar hopen we je te kunnen verwelkomen!

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.