De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Janice kiest voor een technisch opleidingstraject bij ROVC

“Nu kan ik monteurs veel beter inplannen en aansturen”

“Nu kan ik monteurs veel beter inplannen en aansturen”

ROVC ziet de laatste jaren een lichte stijging van het aantal vrouwelijke cursisten. In procenten lijkt het veel, maar het aantal vrouwelijke cursisten blijft helaas nog ver achter ten opzichte van mannelijke cursisten. Hoog tijd voor een goed gesprek met een van die vrouwen: Janice Lenior.

Even wennen

Janice Lenior (24) werkt sinds twee jaar fulltime als planner bij SCM Group Nederland BV. In het begin was dat nogal wennen met haar achtergrond als pedagogisch medewerker. “Ik had nauwelijks kennis van de bewerkingsmachines waar onze monteurs mee werken. Dus als een klant belde met een vraag over een machine of een onderhoudsverzoek kon ik niet adequaat reageren.”

Direct profijt

Dat moest anders, vond Janice. En dus klopte ze aan bij ROVC voor een praktijkgerichte technische opleiding. “Ik startte met een achtweekse cursus Onderhoudstechniek. Maar het beviel zo goed dat ik inmiddels ook de cursus Elektrisch schakelen volg.” In haar werk heeft Janice direct profijt van haar scholing. “Ik kan nu doorvragen naar wat de klant nodig heeft en de juiste monteur sturen.”

Goed te doen

Studeren naast een fulltime baan gaat Janice goed af. “Ik werk als planner, dus dit kan ik ook wel inplannen,” zegt ze lachend. Ze besteedt twee avonden per week aan haar studie. “Eén avond ga ik naar ROVC. Daar leer ik zo veel interessante dingen dat ik vol energie weer terug naar huis ga. En kennis maakt werken echt leuk. Dat ervaar ik elke dag. Ik level nu veel beter met de monteurs.”

Anders kijken

Door haar studie is Janice anders gaan kijken naar techniek. “Het is mooi om te zien hoe machines werken. Ik begrijp ook beter welk onderdeel waarvoor dient. Vertelt een klant dat zijn machine piept, kraakt of trilt, dan weet ik al een beetje wat er aan de hand is. Ik vind het superleuk om in de techniek te duiken. Zelf leren sleutelen is niet mijn ambitie, maar ik heb wel besloten dat ik doorga met leren!”

Over SCM Group Nederland BV

SCM Group is wereldwijd marktleider in het bewerken van materialen als hout, plastic, glas, steen en metaal. De bewerkingsmachines worden geproduceerd in Italië, waar het moederbedrijf is gevestigd. Vanuit Wormerveer regelt SCM Group Nederland BV de verkoop, de service en het onderhoud voor Nederlandse klanten in bijvoorbeeld de meubelindustrie, de bouwsector en de scheepsbouw.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.