De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Derde ROVC TechCenter komt in Helmond

Cursussen gaan vanaf april 2020 van start

Op vrijdag 31 januari 2020 is, in aanwezigheid van de burgemeester van Helmond, het contract ondertekend tussen ROVC en de Human Campus voor de vestiging van het derde TechCenter in Nederland. We zijn blij dat er vanaf 1 april diverse cursussen en trainingen gepland staan op onze nieuwe locatie.

Praktijkgericht technisch onderwijs is zeer belangrijk voor de arbeidsmarktregio Helmond – De Peel binnen de Brainportregio en in de regio waar Slimme Maakindustrie centraal staat. Voor arbeidsmarktregio Helmond – De Peel is het een belangrijke stap om de ambities op het gebied van een Leven Lang Ontwikkelen te realiseren. Met dit derde TechCenter bieden we onder andere om- en bijscholing aan voor de “makers van de toekomst”. Burgemeester Blanksma, kartrekker binnen Brainport van de agenda Leven Lang Ontwikkelen, vertelt: 'In de komende jaren veranderen en vervallen in Nederland ruim 13,3% banen (1,2 miljoen banen) door innovaties en ontwikkelingen. Investering in onderwijs en in de ontwikkeling van mensen is van groot belang voor de mensen zelf én voor de economische ontwikkeling van de regio'.

TechCenter in hart van industriële sector

In april 2020 openen we de derde praktijklocatie in Helmond. Verspreid over 1.000 m2 aan theorielokalen en een praktijkhal staan verschillende toekomstbestendige installaties opgesteld. "ROVC groeit en de vraag naar praktijkgerichte cursussen en trainingen is groot. Dat merken we zeker in de regio Helmond waar de industriële sector sterk is vertegenwoordigd. Wij zijn dan ook verheugd met de opening van het ROVC TechCenter op de Brainport Human Campus. Daarmee voorzien we in de vraag naar praktijkgerichte, technische opleidingen in deze regio", aldus John Huizing, directeur ROVC.

Op weg naar Brainport Human Campus

Jeroen Driessen van de Human Campus is enorm blij met de komst van ROVC naar de campus. Driessen: “De Human Campus in Helmond is dé plek waar professionals, organisaties en initiatieven op het gebied van mens en werk samenkomen. Hier delen we kennis en gaan we met elkaar in gesprek. De samenwerking op de campus tussen onderwijs, ondernemers en de overheid zet mensen in beweging. De campus vormt daarbij een warme plek waar ruimte is voor ‘heart én mind’, om te werken én te ontspannen, te leren en te onderwijzen, waar oog is voor kennis, ontwikkeling én inspiratie”. Inmiddels kent de Campus al tal van vaste bewoners. De komst van het ROVC TechCenter is een waardevolle aanvulling in de doorontwikkeling van de Brainport Human Campus.”

Op dit moment staan deze cursussen en trainingen gepland in Helmond:

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.