De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

Dordrecht: derde praktijklokaal voor warmtepompen in Nederland

In de Duurzaamheidsfabriek is dinsdagmiddag 16 oktober het derde warmtepomppracticum geopend.

Dordrecht, 16 oktober 2018 - Dordrecht is het derde praktijklokaal dat in Nederland geopend is waar monteurs omgeschoold worden om warmtepompen te kunnen aanleggen en repareren.

Dinsdag 16 oktober, is het derde warmtepomppraktijkcentrum geopend. In de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht opende gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland, Doekle Terpstra als voorzitter van brancheorganisatie UNETO-VNI, regionaal portefeuillehouder Duurzaamheid Jacqueline van Dongen en de Dordtse wethouder Duurzaamheid Rik van der Linden met een officiële handeling het zogeheten warmtecentrum. In het warmtecentrum staan de door ROVC Technische Opleidingen ontworpen warmtepompopstellingen.

Trainingsprogramma warmtepompen
In samenwerking met InstallatieWerk Nederland is een trainingsprogramma ontwikkeld waar installateurs, beheerders van woningbouwcoöperaties, gemeentes of airco-installateurs in korte trainingen dat kunnen leren wat men nodig heeft in het dagelijkse werk. Nico van Leeuwen van ROVC vertelde het aanwezige publiek op een eenvoudige manier hoe een warmtepomp nu eigenlijk werkt en waarom de verduurzaming – los van de warmtepomp op zich – vraagt om een andere benadering. Het trainingsprogramma is juist op die omslag van denken gericht. Na de opening vonden de honderd aanwezigen hun weg langs de opstellingen.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.