Cursisten MBO-Servicemonteur Lifttechniek van start gegaan

Voor technici in de liftbranche biedt ROVC sinds kort een complete opleiding gericht op lifttechniek. De eerste groep is onlangs van start gegaan met de complete MBO-opleiding Servicemonteur Lifttechniek. 

Voor ieder wat wils!
Bij ROVC hebben technici in de liftbranche een aantal opleidingsmogelijkheden. Afhankelijk van de achtergrond en wensen. Zo is er een nieuwe opleiding Lifttechniek ontwikkeld. Deze 10-daagse cursus is de ideale basis voor het veilig uitvoeren van onderhoud en efficiënt storingen verhelpen aan liften. De cursus is zowel in de avond als overdag te volgen. Om aan de cursus Lifttechniek deel te nemen moeten eerst de cursussen Elektrisch schakelen en Industriële Automatisering zijn gevolgd. 

Beroepsopleiding Servicemonteur Lifttechniek
Voor Lifftechnici die nog breder inzetbaar willen worden is er de complete beroepsopleiding Servicemonteur Lifttechniek. Deze bestaat uit losse cursussen en kan naar wens worden afgesloten met een officieel MBO-diploma. Vrijdag 23 oktober zijn 15 cursisten gestart met Elektrisch Schakelen. Daarvan gaan 4 cursisten gaan de complete MBO-opleiding volgen. De overige cursisten volgen nog de cursussen Industriele Automatisering en/of Lifttechniek. Met deze opleiding wordt de continuïteit van een branchegerichte beroepsopleiding gewaarborgd. 

Lees op pagina 27 het artikel over de liftopleidingen in het vakblad Liftbouw.

< Terug naar nieuwsoverzicht