De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Elektrisch schakelen practicum

Corona-update: alle lessen gaan door!

Op deze pagina informeren wij onze cursisten over de maatregelen van ROVC rondom het coronavirus.

Update: 20-09-2021

Omdat je wellicht vragen hebt, hebben wij de meest gestelde vragen met antwoorden voor je verzameld op deze pagina. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via administratie@rovc.nl. Wij reageren dan zo snel mogelijk. Natuurlijk kan je ons ook bellen via 0318 - 698 711, maar het kan zijn dat dit nummer door drukte wat minder snel wordt opgenomen dan je van ons gewend bent.

Coronatoegangsbewijs noodzakelijk op een aantal locaties

Volg je binnenkort een cursus van ROVC? In verband met het coronavirus gelden er vanaf 25 september 2021 diverse protocollen. De meest impactvolle maatregel is dat een coronatoegangsbewijs op sommige locaties verplicht wordt gesteld. Welke locaties dit zijn vind je op de Protocollen pagina. Lees deze goed door en zorg ervoor dat je goed voorbereid onderweg gaat naar jouw cursuslocatie. 

Ik volg een theorieles. Gaat deze fysiek door?

Theorielessen gaan door op locaties waar we coronaproof les kunnen geven. 

Er staat een practicumbijeenkomst in mijn rooster. Gaat deze door?

Practicumbijeenkomsten gaan door op locaties waar we coronaproof les kunnen geven. 

Welke maatregelen nemen jullie om mijn veiligheid te waarborgen?

De gezondheid van jou en onze medewerkers heeft de hoogste prioriteit. Daarom volgen we de richtlijnen van het RIVM. Er staat bijvoorbeeld op diverse plekken desinfectiemiddel voor de handen. Wil je bekijken welke veiligheidsmaatregelen we nog meer hebben genomen? Of volg je een bijeenkomst op een externe leslocatie? Op deze pagina vind je alle protocollen!

Ik heb een bericht ontvangen dat ik mijn theorieles online volg. Hoe kom ik in het digitale klaslokaal?

Ga naar jouw persoonlijke MijnROVC-omgeving en klik op 'Opleidingen'. Hier vind je jouw cursus. Klik op jouw cursus en kijk bij het kopje 'Virtual classroom'. Hier vind je de link naar jouw digitale klaslokaal. Je leest hier meer over hoe een virtual classroom werkt.

Wat heb ik nodig om een online les te volgen?

Om jouw les online te kunnen volgen, is het belangrijk dat je gebruikt kunt maken van een desktop pc, laptop of tablet. Het is daarnaast handig als deze over een camera/microfoon beschikt. 

Mijn les start online. Wanneer krijg ik mijn lesmap?

We doen ons best om je lesmap zo snel mogelijk te versturen. Door grote drukte bij PostNL kan er een kleine vertraging ontstaan. Start je les, maar heb je de lesmap nog niet ontvangen? Kijk dan in MijnROVC. Je vindt daar een digitale lesmap.

Ik moet (her)examen doen. Wat nu?

Alle examens gaan gewoon door. Op alle examenlocaties zijn er diverse protocollen opgesteld die voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Wil je jouw STEK-examen verplaatsen? Neem dan contact op met STEK.

Mocht het antwoord op bovenstaande vragen veranderen, dan kun je dit lezen op deze pagina en word je persoonlijk geïnformeerd.

     

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.