Bijspijkeren kennis technici

Jaarlijks volgen zo’n 13.000 technici een technische training of cursus bij ROVC in Ede. Bijvoorbeeld om praktijkervaring op te doen. Of gewoon om bijgespijkerd te worden. Want de ontwikkelingen in de techniek gaan tegenwoordig zo snel. Zelf bij schoolverlaters ontbreekt vaak de kennis!

ROVC in Ede is jaren geleden opgericht om ‘het gat’ tussen opleiding en de praktijk te dichten. Want wat er op de ROC’s aan de scholieren wordt geleerd, sluit meestal niet aan op wat er in het bedrijfsleven wordt gevraagd. Daarnaast is het zo dat de ontwikkelingen in de techniek tegenwoordig erg hard gaan, zegt Roel Greutink van ROVC in Ede. “Scholen kunnen die ontwikkelingen van nieuwe technieken zelf amper bijhouden. Wij hebben hier 3.000 vierkante meter aan praktijklokalen. Jongeren kunnen hier hun praktijkervaring opdoen. Maar ook mensen die al jarenlang in het vak zitten, kunnen bij ons terecht. Om hun kennis bij te spijkeren van de nieuwe technieken.”

Wat kunnen jullie betekenen voor de elektrotechnische monteur?
“Wij bieden heel gericht bepaalde cursussen op allerlei niveaus. We geven les in maar liefst 26 vakdisciplines. Vooral op mbo-niveau. Daar is volgens onze recent uitgebrachte TechBarometer veel behoefte aan.”

Is het niet raar dat een leerling van school komt en meteen weer op cursus moet?
“Eigenlijk is dat wel vreemd, maar dat ‘gat’ tussen school en praktijk is er nu eenmaal en tegenwoordig moet je ‘een leven lang leren’. Gelukkig worden veel opleidingen gesubsidieerd. Dus dat scheelt weer.”

 Jullie hebben een boek uitgebracht over het tekort aan technici?
“Wij geven de bedrijven daarin een richting mee. Iedereen heeft een tekort aan personeel, maar er wordt te weinig mee gedaan. Bedrijven doen hetzelfde als twintig jaar geleden. Ze moeten minder traditioneel denken. Je weet toch dat een medewerker of vijf jaar met pensioen gaat. Anticipeer daar dan op! Nu komt er pas een advertentie als het zover is. Dan ben je te laat.”

 Hoe moet het dan wel?
“Neem nu al opvolgers aan voor medewerkers die over een tijdje vertrekken. Stuur deze opvolgers meteen op cursus. Dan heb je tijdelijk een boventallige situatie, maar je kunt deze nieuwe medewerker ondertussen al wel laten bijscholen. Dan is hij straks goed gekwalificeerd om meteen aan de slag te gaan. Andere tip is om bestaande medewerkers bij te scholen in een ‘andere tak van sport’, zodat ze breder inzetbaar zijn binnen het bedrijf. Het is toch prachtig als je als operator een machine bestuurt, die je ook kunt onderhouden… En als bedrijf geeft het je flexibiliteit, omdat je zo met mensen kunt schuiven.”


Dit artikel is verschenen in het magazine Henk & Fred december 2016

< Terug naar nieuwsoverzicht