De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu

App ‘Mobiel in de Techniek’ ontvangt MKB!dee subsidie ter waarde van € 200.000

Initiatief draagt bij aan meer en beter inzetbaar personeel in technische sector

Het initiatief ‘Mobiel in de Techniek’, een app die technici in staat stelt om zelf de regie te nemen over hun ontwikkeling, heeft een MKB!dee subsidie toegekend gekregen ter waarde van €200.000. Mobiel in de Techniek is een samenwerking tussen installateur Morrenhof-Jansen, start-up Nutt, appbouwer Move4Mobile en TechniekOpleiding.nl, een initiatief van technisch opleider ROVC. Met behulp van de subsidie bouwen de partijen een app die technici faciliteert met een compleet en integraal beeld van mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Zo kan een medewerker eigen ontwikkeldoelen inzien, competenties testen, persoonlijk ontwikkeladvies aanvragen en relevante opleidingen zoeken en inplannen.

Ontwikkeling in eigen hand
Mobiel in de Techniek draagt bij aan meer en beter inzetbaar personeel in de technische sector. Momenteel is het voor technici vaak onduidelijk in welke vakgebieden zij hun kennis nog kunnen verbeteren. Bovendien is informatie over opleidingen op veel verschillende plekken te vinden en is het onduidelijk waar iemand terecht kan met vragen over zijn of haar ontwikkelingsmogelijkheden. Met de komst van de app is dit verleden tijd. Mobiel in de Techniek is eind 2021 voor iedereen in de bouw beschikbaar.

Over de MKB!dee subsidie
De MKB!dee subsidie stimuleert MKB-ondernemers om te investeren in de scholing en ontwikkeling van zichzelf en huidige of toekomstige werknemers. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet een idee aan verschillende eisen voldoen. Het moet onder andere belemmeringen wegnemen, de leercultuur van een organisatie versterken en zowel vernieuwend als schaalbaar zijn. Op basis van een ranking wordt vervolgens bepaald wie subsidie uit het subsidiebudget van €10 miljoen ontvangt. Dit jaar zijn in totaal zijn 231 voorstellen gerangschikt, waarvan de eerste 63 voorstellen een subsidie ontvangen. Mobiel in de Techniek staat op plek 21.

Wendy Theunissen - Haggenburg, accountmanager bij TechniekOpleiding.nl: “Wij zijn heel trots op de toekenning van de MKB!dee subsidie. Dit geeft ons de mogelijkheid om een app te ontwikkelen die voor bedrijven van grote waarde gaat zijn. Competentiemanagement is een uitdaging waar veel bedrijven mee worstelen. Ze willen wel investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Met deze app gaan wij ze daarbij helpen, waarbij zowel de werkgever als de werknemer op een toegankelijke manier inzicht krijgt in hun ontwikkeling.”

Erdy Jansen, directeur bij Morrenhof-Jansen: “We hebben behoefte aan personeel dat meegroeit met wat de bouw van ons vraagt. Daarom zijn we constant op zoek naar manieren om secundaire processen slimmer en makkelijker in te richten. Nog liever lopen we voor. Sinds een aantal jaar gebruiken we daarom de app van Nutt, waarmee medewerkers hun dagelijkse taken zoals planning, urenregistratie en bestellingen kunnen regelen. Voor onze organisatie was het dan ook een logische stap om deze app als basis te nemen voor Mobiel in de Techniek en dit verder door te ontwikkelen zodat het een tool wordt die medewerkers faciliteert in hun ontwikkelmogelijkheden. Mobiel in de Techniek draagt zo bij aan het verder versterken van de leercultuur onder ons personeel. Het is heel mooi dat we dit door de MKB!dee subsidie kunnen realiseren.”

Maartje Heij, Directeur bij Nutt: “Doordat Nutt specifiek gericht is op de bouw, heeft de app qua techniek al een sterke basis om Mobiel in de Techniek op te baseren. Denk aan het gebruikersbeheer, notificaties en autorisatieprocessen. Hierdoor kan het subsidiebudget direct ingezet worden op het doel van het project: de doorontwikkeling van personeel. Dit geldt niet alleen voor medewerkers van Morrenhof-Jansen, maar voor medewerkers in de gehele technische branche. Wij hebben er dan ook heel veel zin in om op deze manier ons steentje bij te dragen aan de (door)ontwikkeling van technici in Nederland.”

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.