De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Storingstechnicus elektro

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws uit de techniek!

Continu in ontwikkeling: TechTake en technicus

26 oktober 2020
TechTake is een naslagwerk met informatie over technische begrippen uit allerlei vakgebieden. Denk aan symbolen, formules, grootheden en coderingen. Daarnaast is er uitleg te vinden over de werking en het dagelijks gebruik van allerlei technische componenten. Lees meer over de TechTake.

De Gasketelwet is van kracht!

30 september 2020
Na jarenlang overleg is het dan nu echt zover: op 1 oktober 2020 treedt de nieuwe Gasketelwet in werking. Vanaf dan gaat ook de overgangsperiode van anderhalf jaar in. Na 1 april 2022 mogen monteurs die niet beschikken over het Bewijs van Vakmanschap Koolmonoxide niet meer werken aan gasverbrandingsinstallaties.

Eerste Vakcentrum Binnenklimaattechniek leidt ventilatiespecialisten op

24 september 2020
Op donderdag 24 september 2020 zijn de deuren geopend van het allereerste Vakcentrum Binnenklimaattechniek in Amersfoort. Aankomende en ervaren ventilatiemonteurs krijgen hier praktijkgericht onderwijs over alle aspecten van een gezond binnenklimaat in gebouwen en huizen.

ROVC en IW Nederland lanceren in 2020 leerlijn Ventilatie

20 mei 2020
ROVC en IW Nederland lanceren in 2020 leerlijn Ventilatie. In praktische, korte modules leren monteurs uit de installatiebranche die dagelijks in aanraking komen met ventilatiesystemen alles over ventileren. Nico van Leeuwen en Jan Willem van Bruggen vertellen je er graag meer over.

Waardebon voor online leren

8 mei 2020
Door de impact van het coronavirus worden er beperkt fysieke lessen gegeven. Op dit moment zijn er verschillende cursussen en trainingen die je vanuit huis kunt volgen. Ook door brancheorganisatie Wij Techniek wordt het online leren gestimuleerd.

Gratis Competentie Quickscan en online introductielessen

7 april 2020
Wij bieden sinds 31 maart jl. gratis een Competentie Quickscan aan, waarin een persoonlijk ontwikkelplan voor technici wordt opgesteld. Daarnaast stellen we gratis online introductielessen in acht vakgebieden beschikbaar.

Integratie van zeven klimaattechnologieën in nieuwbouw ROVC vormt lesmateriaal voor cursisten

12 maart 2020
In de nieuwbouw van ROVC aan de Galvanistraat in Ede worden zeven klimaattechnologieën geïntegreerd, waaronder een WKO-systeem en een VRF-systeem.

Derde ROVC TechCenter komt in Helmond

3 februari 2020
Op vrijdag 31 januari 2020 is, in aanwezigheid van burgemeester Blanksma, het contract ondertekend tussen ROVC en de Human Campus voor de vestiging van het derde ROVC TechCenter.

Nieuwbouw ROVC van start

31 januari 2020
ROVC heeft opdracht gegeven aan Rots Bouw en WSi techniek voor de nieuwbouw van het ROVC TechCenter, een groot praktijkcentrum aan de Galvanistraat 13 in Ede.

ROVC opent in 2020 een derde TechCenter in Helmond

18 december 2019
In april 2020 opent ROVC in Helmond een nieuw TechCenter. Dit is de derde eigen praktijklocatie van de technische opleider, in het hart van de industriële sector. Verspreid over maar liefst 1000 m2 aan theorielokalen en een praktijkhal staan toekomstgerichte installaties opgesteld.
volgende 1 4 5 6 11 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.