De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Storingstechnicus elektro

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws uit de techniek!

Veel onwetendheid over omscholingsmogelijkheden naar de techniek

2 augustus 2022
58 procent van de potentiële zij-instromers geeft aan niet te weten waar ze moeten beginnen als ze zich zouden willen laten omscholen naar de techniek. Ook is de beschikbaarheid van subsidies voor omscholing vanuit de overheid, waaronder het STAP-budget, voor de meerderheid (56%) onduidelijk.

Zeven op tien technische organisaties vinden dat er te weinig vrouwen in techniek werken

12 juli 2022
Drie op de vijf technici en zeven op de tien HR-beslissers zijn van mening dat er onvoldoende vrouwen in de techniek werken. Dit blijkt uit de TechBarometer 2022, een onderzoek onder ruim 1.000 HR-beslissers in de technische branche, 2.500 technici en 1.000 potentiële zij-instromers. Desondanks investeert nog niet de helft (44%) van de organisaties om meer vrouwen aan te trekken.

Een derde van de organisaties ergert zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures

23 juni 2022
Bijna een derde van de HR-beslissers ergert zich aan onbekwame sollicitanten die op technische vacatures afkomen (31%). Opvallend, gezien de meerderheid (63%) van de HR-beslissers vindt dat tijdens sollicitaties meer gelet moet worden op motivatie dan op het voldoen aan alle technische kwalificaties. Dit blijkt uit de TechBarometer 2022, een onderzoek onder ruim 1.000 HR-beslissers in de technische branche, 2.500 technici en 1.000 potentiële zij-instromers.

Technische branche: overheid moet meer doen om technicitekort terug te dringen

30 mei 2022
Drie op de vijf HR-beslissers binnen technische organisaties vinden dat de overheid onvoldoende doet om het tekort aan technici te verminderen. Volgens HR-beslissers moet de overheid vooral meer budget inzetten om techniek te promoten (47%), omscholingstrajecten aan te bieden met baangarantie (41%) en zorgen voor een betere samenwerking met brancheorganisaties (40%).

Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort

10 mei 2022
Als er niets gebeurt om het technicitekort op te lossen, is het volgens de meerderheid van de technici (56%) en HR-beslissers (52%) onmogelijk om de energietransitie binnen de gestelde tijd van het Klimaatakkoord te verwezenlijken. Dit blijkt uit de TechBarometer 2022, een onderzoek onder ruim 1.000 HR-beslissers in de technische branche, 2.500 technici en 1.000 potentiële zij-instromers.

Meer meiden in de techniek!

5 mei 2022
ROVC Technische Opleidingen, Opleidingscentrum GO, Wij Techniek en Binnenklimaat Nederland gaan voor meer vrouwen in de techniek

Bewust veilig werken in de elektrotechniek

30 maart 2022
ROVC Ede biedt veel opleidingen, cursussen en trainingen aan op het gebied van veiligheid. We hebben we onze accountmanagers gevraagd hoe zij denken over veiligheid op de werkvloer en hoe zij tegenover bewust veilig werken in de elektrotechniek staan.

ROVC breidt uit met nieuwe mobiele NEN 3140 trainers

22 maart 2022
ROVC in Ede heeft nieuwe mobiele NEN 3140 trainers die het land afreizen voor de VOP en VP-trainingen. De nieuwe trainers zijn in opperbeste staat, helemaal up-to-date en sluiten weer helemaal aan op de praktijk van onze cursisten.

ROVC ontvangt het volgende puzzelstuk in totaalaanbod klimaattechniek

16 februari 2022
ROVC is druk om diverse klimaatsystemen te realiseren in het kersverse vakcentrum binnenklimaattechniek in Ede. Een totaalopstelling voor de luchtdistributie van Vink Systemen is onlangs in gebruik genomen. Dit is mogelijk gemaakt met de SLIM-subsidie uitgegeven door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

ROVC, LPD Techniek, Maintec en IW Nederland lanceren opleiding tot monteur luchtkanalen

31 januari 2022
Technisch opleider ROVC lanceert samen met LPD Techniek, Maintec en IW Nederland een opleiding waarmee deelnemers na twee weken praktisch inzetbaar zijn als monteur luchtkanalen. De opleiding is speciaal opgezet voor zij-instromers in de techniek of technici die een andere uitdaging zoeken.
volgende 1 2 3 4 11 volgende

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.