ROVC wil mensen en organisaties technisch beter maken, bekijk ons nieuwe merkverhaal
Bekijk de vergelijking via het menu
Storingstechnicus elektro

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws uit de techniek!

Meer meiden in de techniek!

5 mei 2022
ROVC Technische Opleidingen, Opleidingscentrum GO, Wij Techniek en Binnenklimaat Nederland gaan voor meer vrouwen in de techniek

Bewust veilig werken in de elektrotechniek

30 maart 2022
ROVC Ede biedt veel opleidingen, cursussen en trainingen aan op het gebied van veiligheid. We hebben we onze accountmanagers gevraagd hoe zij denken over veiligheid op de werkvloer en hoe zij tegenover bewust veilig werken in de elektrotechniek staan.

ROVC breidt uit met nieuwe mobiele NEN 3140 trainers

22 maart 2022
ROVC in Ede heeft nieuwe mobiele NEN 3140 trainers die het land afreizen voor de VOP en VP-trainingen. De nieuwe trainers zijn in opperbeste staat, helemaal up-to-date en sluiten weer helemaal aan op de praktijk van onze cursisten.

ROVC ontvangt het volgende puzzelstuk in totaalaanbod klimaattechniek

16 februari 2022
ROVC is druk om diverse klimaatsystemen te realiseren in het kersverse vakcentrum binnenklimaattechniek in Ede. Een totaalopstelling voor de luchtdistributie van Vink Systemen is onlangs in gebruik genomen. Dit is mogelijk gemaakt met de SLIM-subsidie uitgegeven door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

ROVC, LPD Techniek, Maintec en IW Nederland lanceren opleiding tot monteur luchtkanalen

31 januari 2022
Technisch opleider ROVC lanceert samen met LPD Techniek, Maintec en IW Nederland een opleiding waarmee deelnemers na twee weken praktisch inzetbaar zijn als monteur luchtkanalen. De opleiding is speciaal opgezet voor zij-instromers in de techniek of technici die een andere uitdaging zoeken.

Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort

15 november 2021
Ruim acht op de tien technische bedrijven (82%) verwacht de komende vijf jaar een tekort aan technici binnen hun organisatie. Een flinke stijging ten opzichte van 2015, toen 60 procent dit aangaf. De grootste tekorten worden de komende vijf jaar verwacht in de industriële elektrotechniek (20%), installatietechniek (20%) en industriële automatisering (18%).

Van Dorp gaat preferred partnership aan met ROVC

8 november 2021
Technisch opleider ROVC en technisch dienstverlener Van Dorp zijn per 1 november 2021 een preferred partnership aangegaan voor onbepaalde tijd. Dit houdt in dat ROVC de vaste partner wordt op het gebied van technische trainingen en opleidingen voor Van Dorp. De technisch dienstverlener maakt gebruik van een groot deel van het portfolio van ROVC, van elektrotechniek tot koel- en klimaattechniek.

ROVC ontwikkelt zich tot uniek vakcentrum voor binnenklimaat

25 oktober 2021
Technisch opleider ROVC wordt in opdracht van brancheorganisatie Binnenklimaat Nederland een uniek vakcentrum voor binnenklimaat binnen utiliteit. De technisch opleider is in het kader van de coronacrisis en de toenemende vraag op het vlak van luchtverversing gevraagd om lesmateriaal te ontwikkelen voor technici die werkzaam zijn in de luchtbehandeling en luchtdistributie.

ROVC breidt productportfolio uit met ATEX-cursussen

5 juli 2021
ROVC voegt per 1 juli ATEX-cursussen toe aan haar productportfolio. ATEX behelst alle situaties waar een kans bestaat op gas- en stofontploffingsgevaar. In totaal gaat het om achttien verschillende cursussen: van basisprincipes tot aan specifieke kennis voor bijvoorbeeld monteurs, operators of engineers.
Elektrisch schakelen practicum

Corona-update: alle lessen gaan door!

28 juni 2021
volgende 1 2 3 4 10 volgende

ROVC gebruikt cookies op haar website. Door het plaatsen van deze cookies kunnen we onder andere het bezoekersgedrag analyseren. Met deze data maken we de site gebruiksvriendelijker. Ook kunnen we de cookies gebruiken voor social media en zorgen we dat je relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer je gebruik maakt van de ROVC-website.

Meer informatie over de cookies en privacy vind je in ons privacy statement en cookiestatement. Als je gebruik blijft maken van deze website, ga je akkoord met de cookies en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens.

Terug naar vorige

Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.