Bedrijfs- en bedrijvenscholen

Opleiden zoals jij dat wilt! Met een eigen bedrijfsschool of met een gezamenlijke bedrijvenschool voor een branche of regio.

Bedrijfs- en bedrijvenscholen

Bedrijfsschool – opleiden zoals jij dat wilt!

Is personeel met de juiste kennis en vaardigheden niet zomaar uit de arbeidsmarkt te halen? Of zie je opleidingen als structurele bijdrage om de strategische bedrijfsdoelen te behalen? Dan is een bedrijfsschool de oplossing. Een bedrijfsschool is een 'eigen' opleidingscentrum met een opleidingsbeleid dat aansluit bij jouw organisatiedoelstellingen. Het cursus- / opleidingsaanbod sluit aan bij de functies in jouw organisatie én jouw wensen omtrent inhoud, kwaliteit, planning en locatie.

Bedrijvenschool – cluster de voordelen!

Heeft jouw bedrijf veel differentiatie in functies, een beperkt aantal technische medewerkers of kunnen bepaalde groepen medewerkers niet tegelijkertijd een opleiding volgen? Dan biedt een bedrijvenschool uitkomst. Dat is een bedrijfsschool voor een aantal bedrijven in een regio of branche. Sla als bedrijven de handen ineen, combineer dat met de ervaring en administratieve organisatie van ROVC en de voordelen van een bedrijfsschool zijn binnen bereik. Vaak zonder dat je dit extra geld kost. Je clustert eenvoudig de voordelen:

  • aansluiting van het aanbod op de opleidingsbehoeften van deelnemende bedrijven 
  • gedeelde verantwoordelijkheid voor het vullen van de groepen 
  • efficiënte en effectieve ontwikkeling van uw medewerkers 
  • betaalbaar 
  • besparing op wervingskosten bij gezamenlijk aantrekken van nieuwe medewerkers 
Bovendien draagt een bedrijfsschool bij aan de motivatie van medewerkers. Investeren in hun persoonlijke ontwikkeling is immers aantrekkelijk werkgeverschap!

Hoe ondersteunt ROVC u?

Wij kunnen je op diverse manieren ondersteunen bij het (verder) ontwikkelen van uw bedrijfsschool of het opzetten van een bedrijvenschool. Je kiest zelf op welk vlak:

Cursussen en opleidingen
Uitvoering van geselecteerde cursussen en opleidingen en aansturing van derde partijen

Advies en analyse
Ondersteuning bij het opstellen van functieprofielen met bijbehorende competenties, assessment van het huidige competentieniveau, selectie van relevante opleidingen en cursussen, opstellen van een competentiepaspoort

Didactische ondersteuning 
Didactisch ondersteunen van uw praktijktrainers en/of andere medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het inwerken en opleiden op de werkplek

Ontwikkeling
Ontwikkelen van cursussen en opleidingen op basis van uw specifieke behoeften

Planning en organisatie
Uitvoeren van de planning en organisatie van uw bedrijfs- of bedrijvenschool: inplannen van docenten en locaties, verwerken van aanmeldingen, evalueren van opleidingstrajecten

Faciliteren bedrijvenscholen
Bij elkaar brengen van bedrijven uit de regio of een segment, in kaart brengen van wensen, opstellen van het opleidingspakket en de coördinatie van de uitvoering

Bedrijfsschool of bedrijvenschool starten?

Denk je aan het oprichten van een bedrijfsschool? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een bedrijvenschool in uw regio of branche? Neem je dan contact op met Maartje Mikx, Business Developer via 0318 - 698 698 of maartjemikx@rovc.nl.

Bedrijfsschool of bedrijvenschool starten?

Denk je aan het oprichten van een bedrijfsschool of een bedrijvenschool in jouw regio of branche? Neem contact op met:


Maartje Mikx
Business developer
maartjemikx@rovc.nl
0318 - 698 738
Investeer in jouw bedrijf en personeel!

Bied personeel een competentiegericht opleidingstraject

Voor meer informatie neem contact met een van onze accountmanagers:

Neem contact op