Opties voor jouw branche of regio

ROVC helpt brancheorganisaties en andere samenwerkingsverbanden bij het ontwikkelen van specifiek op hun behoeften toegespitste opleidingen.

Samenwerking voor perfecte match

In samenspraak met vertegenwoordigers uit jouw branche worden algemene functieprofielen met benodigde competenties opgesteld. Deze worden vervolgens gematcht met passende opleidingsmodules, eventueel aangevuld met branchespecifieke onderdelen.

Branche-specifieke opleidingen

In samenwerking met diverse brancheverenigingen ontwikkelde ROVC in de afgelopen jaren al diverse specifieke opleidingen. Vaak is er binnen een branche behoefte aan opleidingen om beter te kunnen omgaan met nieuwe technieken. Ook zijn bepaalde opleidingen niet meer via het reguliere onderwijs te volgen, terwijl er vanuit de branche nog wel behoefte aan is. Een aantal voorbeelden van door ROVC ontwikkelde brancheopleidingen:


TechAcademy Maritiem
TechAcademy Maritiem biedt opleidingen voor de scheepsbouw, zeevaart, binnenvaart en de offshore. Speciaal gericht op de specifieke behoeften per sector voor wat betreft planning, onderwerpen, wetgeving en trends. Zo worden de meeste trainingen 5 dagen achter elkaar gepland, zodat dit eenvoudiger is in te passen in de roosters van zeevarenden. De lesgroepen bestaan uit alleen maritieme cursisten. Hierdoor kunnen specifieke problemen worden behandeld. Door gebruik van docenten met een maritieme achtergrond en praktijkopdrachten op de werkplek wordt de lesstof snel herkenbaar en toepasbaar in de werkomgeving. 

Kijk voor alle informatie op de pagina over Maritiem.

Bedrijvenscholen – cluster de voordelen!

Het oprichten van een eigen bedrijfsschool is voor veel middelgrote bedrijven onhaalbaar. Ook branchespecifieke opleidingen samenvoegen in een brancheschool is vaak lastig te realiseren. ROVC heeft daarom de bedrijvenschool geïntroduceerd - een samenwerking tussen meerdere bedrijven uit een branche of regio om zo in te spelen op hun inhoudelijke en organisatorische opleidingsbehoeften. Zo clustert je de voordelen!

TechAcademy Maasvlakte
Een voorbeeld van een regionale bedrijvenschool is de TechAcademy Maasvlakte, waarbij ROVC samen met meerdere spelers - onder andere ECT, EMO en Kalmar – (nieuwe) technici opleidt. Samen met de regionale partijen is er gekeken naar wat er nodig is om het tekort aan technici in de regio te lijf te gaan. In overleg is er een opleidingsprogramma, inclusief een compleet modulair MBO-traject opgestart, geschikt voor volwassen zij-instromers en huidige technici. Het aanbod is qua lestijden, locatie en inhoud aangepast aan de behoeften in de regio.

Kijk voor alle informatie op deze pagina.

Aan de slag binnen jouw branche of regio?

ROVC is dé opleidingspartner die samen met jou oplossingen zoekt voor de specifieke uitdagingen van jouw branche of regio. Neem contact op met de afdeling Business Development via 0318 - 698 698 of met een accountmanager om eens van gedachten te wisselen over de mogelijkheden.


Waarom studeren bij ROVC?
  • Ruim 45 jaar technisch de beste opleider
  • Compleet aanbod praktijkopleidingen
  • Docenten uit het werkveld
  • Uniek merkonafhankelijk practicum

Meer informatie?

Voor meer informatie over specifieke opleidingen voor jouw branche of regio:

Roel Greutink
Roel GreutinkManager Business Development
Bel 0318 - 698 602
Nico van Leeuwen
Nico van LeeuwenBusiness Development
Bel +31 610 64 86 42