Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

Allrounders in techniek hard nodig
16 november 2017

Afgelopen weekend kopte de Telegraaf: ’Groei stagneert door tekort aan vakmensen’. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, geeft aan dat de economische groei tot stilstand dreigt te komen.

4 tips om technici te motiveren een opleiding te volgen
7 november 2017

Hoe maak je als werkgever jouw technische werknemers enthousiast om weer te gaan studeren?

Het cursusoverzicht van 2018 is uit!
20 oktober 2017

Benieuwd naar de cursussen, trainingen en mbo- en ROVC-beroepsopleidingen in 2018? Vraag het cursusoverzicht 2018 dan nu aan.

De gevaren van hydrauliekslangen...
20 september 2017

Het op de juiste manier samenstellen van hydrauliekslangen is bittere noodzaak! Een klein gaatje levert al een levensbedreigende situatie.

Technische avondcursussen in 35 regio's
19 juli 2017

ROVC organiseert dit najaar technische avondcursussen in 35 regio’s. Tijdens de cursussen worden uiteenlopende onderwerpen behandeld, zoals elektrotechniek, hydrauliek en pneumatiek.

Kwart HR heeft moeite met keuze opleiding technici
20 juni 2017

Bedrijven hebben behoefte om technici bij te scholen, maar HR-medewerkers (24%) tasten geregeld in het duister als zij een opleiding moeten selecteren voor het technisch personeel.

Van VR tot AGV’s: hoe blijven organisaties bij de tijd?
12 juni 2017

Innovatie in de techniek, het is een doorlopend proces. 3D-printen is niemand vreemd en Industrie 4.0 oefent flinke impact uit op de werkvloer.

Installatiebranche schreeuwt het hardst om technisch talent
31 mei 2017

Het aantal openstaande vacatures in de techniek ligt hoog. Pas-afgestudeerden binnen de technische sector hebben bijna 100 procent baanzekerheid. De installatiebranche zit het meest verlegen om technisch personeel.

Hoe bespaar je kosten op een mbo-opleiding bij ROVC?
29 mei 2017

Dat verschilt per persoon. Wellicht krijgt uw medewerker vrijstellingen voor onderdelen. En komt uw organisatie in aanmerking voor subsidies van brancheorganisaties. Daarmee kunt u al snel ruim € 11.000,- besparen! Welke subsidies zijn zoal beschikbaar?

Ben ik toe aan een nieuwe mbo-opleiding?
28 mei 2017

De behoefte om een nieuwe opleiding te starten ontstaat bij sommige mensen ineens, terwijl het bij anderen al langer suddert. Begint het bij jou weer te kriebelen? Hieronder zeven vragen die je jezelf kunt stellen om te toetsen of je klaar bent voor een opleiding:

Schaarste van technici oorzaak stagnerende groei organisaties
10 mei 2017

Meer dan een kwart van de technische bedrijven ziet dat de groei van de organisatie stagneert als gevolg van het kwalitatieve tekort aan technici (27%).

Studieadvies nu bereikbaar in de avonduren!
9 mei 2017

Wil jij weten welke cursus, training of beroepsopleiding het beste bij je past? Onze studieadviseurs zijn 's avonds bereikbaar via telefoon, e-mail en chat!

Hogere lonen voor technisch personeel
18 april 2017

Het afgelopen jaar zag een derde van de technici zijn inkomen stijgen (33%).

Flinke winst met Patroonafhankelijk onderhoud
7 april 2017

De onderhoudstrategie 'Patroonafhankelijk onderhoud' overtreft alle verwachtingen

Technisch bedrijfsleven ergert zich aan onbekwame sollicitanten
28 maart 2017

Onbekwame mensen die op technische vacatures afkomen vormen de grootste ergernis van het technisch bedrijfsleven. 36 procent van de organisaties plaatst dit op nummer één.

Succesvol jaar voor technische sector in 2016
7 maart 2017

Een meerderheid van de bedrijven (53%) heeft een omzetstijging gerealiseerd. Hiermee bouwt de sector voort op de groei die in 2015 is ingezet.

ROVC breidt practicum uit naar Rotterdam
14 februari 2017

ROVC breidt haar practicum uit met een nieuwe locatie in Noord-Rotterdam. Met deze uitbreiding geeft ROVC antwoord op de toenemende vraag van organisaties binnen de industrie naar cursussen met minder reistijd voor hun medewerkers.

De technische agenda voor 2017
16 januari 2017

De 4 meest essentiële agendapunten voor 2017: Technici aan de lijn, smartphone als belangrijkste gereedschap, persoonlijker opleiden en het verbeteren van het imago.

Veiligheidskunde - een 'moetje'?
5 januari 2017

Waarom moet je als bedrijf investeren in gedegen veiligheidsbeleid? Er zijn meerdere redenen!

Bijspijkeren kennis technici
15 december 2016

Jaarlijks volgen zo’n 13.000 technici een technische training of cursus bij ROVC in Ede. Bijvoorbeeld om praktijkervaring op te doen. Of gewoon om bijgespijkerd te worden. Want de ontwikkelingen in de techniek gaan tegenwoordig zo snel. Zelf bij schoolverlaters ontbreekt vaak de kennis!

ROVC en ERIKS brengen praktijk dichtbij voor cursisten
13 december 2016

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, gaat in Rotterdam de cursus Maintenance verzorgen op de locatie van dienstverlener ERIKS. ERIKS beschikt in Rotterdam over een Experience Center.

Lean - wat heb je eraan?
9 december 2016

Lean is een meerwaarde voor elke organisatie. Maar wat is het eigenlijk?

De metamorfose naar allround techneut
5 december 2016

Twee werelden die samen één worden, een kenmerkende ontwikkeling binnen de installatiebranche.

Opleiden in de foodindustrie: niet zonder slag of stoot
28 november 2016

Verschillende medewerkers van bedrijven uit de foodindustrie verzamelen zich in TechCenter van ROVC en maken zich klaar voor een interactieve en inspirerende kennissessie. Onderwerp van gesprek zijn de uitdagingen waar food-bedrijven voor staan als het gaat om opleiden.

Elektromagnetische straling - hoe (on)veilig is dat?
17 november 2016

We horen veel over elektromagnetische straling. Maar wat zijn de risico's?

(H)erken een goede power quality
7 september 2016

Ondanks de vele richtlijnen blijft het een uitdaging om de veiligheid, maar ook de kwaliteit van elektriciteit te borgen. In deze blog geef ik u graag inzicht in de oorzaken en gevolgen van een slechte power quality.

Thermografie: eerder voorkomen, niet meer genezen
7 september 2016

De inzet van thermografie om storingen of defecten te ontdekken is geen onbekende methode, maar wel een hot topic. Warmtebeeldcamera’s kunnen worden toegepast daar waar temperatuurverschil mede bepalend is voor het optimaal functioneren.

In één dag leren lassen… Kan dat?
7 september 2016

“Ja,” zegt Erik van der Meer, eigenaar van en docent bij Lerenlassen.nl, enthousiast. “In samenwerking met ROVC hebben wij een eendaagse praktijkgerichte basistraining ontwikkeld. In één dag worden technici een aantal basisvaardigheden van het lassen bijgebracht.

Tekort technici veroorzaakt stress op de werkvloer
28 april 2016

'60 procent verwacht dat tekort komende vijf jaar aanhoudt'

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis tips, artikelen en updates over opleiden ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrieven.

Aanmelden