NEN 3140-herinstructie

Is jouw medewerker benoemd volgens NEN 3140? Zorg dat zijn kennis over NEN 3140 up-to-date is om veilig te kunnen blijven werken. Dat kan met onze praktijkgerichte herinstructie-trainingen!

Periodieke NEN 3140 herinstructies

De NEN 3140 stelt dat benoemde personen verplicht zijn hun kennis periodiek op te frissen om blijvend veilig te kunnen werken. Door het volgen van een NEN 3140-herinstructie training blijft de kennis van medewerkers - op het gebied van veilig werken aan en met elektrotechnische installaties - op peil. Ook blijft het veiligheidsbewustzijn gewaarborgd. Dit heeft direct effect op het veilig werken in de dagelijkse praktijk.

Aanbod herinstructies

ROVC biedt de onderstaande NEN 3140 herhalingstrainingen aan, gebaseerd op het benoemingsniveau. Deze cursussen zijn geschikt voor iedereen die de eerste instructie op gebied van de NEN 3140 heeft gehad.

Advies herhalingstermijn: 2 à 3 jaar

De opfristermijn wordt door verschillende factoren bepaald, waaronder ervaring, de werkomgeving en aard van de werkzaamheden. Doorgaans raden we een herhalingstermijn van 2 tot 3 jaar aan. Hiermee zorg je er voor een goede naleving van het NEN 3140-beleid.

Bereken zelf termijn tot herinstructie

Wil je een goede indicatie van de NEN 3140 herinstructietermijn voor jezelf of het personeel krijgen?

Bereken herinstructietermijn NEN 3140


Meer informatie?

"Ik adviseer je graag over de implementatie van de NEN 3140 binnen de organisatie. Bel of mail mij voor een persoonlijk advies!"

Monique Fransen
Monique FransenMedewerker binnendienst
Bel 0318 - 698 609
Download de brochure

Wie mag wat? De brochure 'NEN 3140 - Benoemingen en verantwoordelijkheden' helpt je verder.


Download brochure (0,9 MB)