NEN 3140-cursussen

Veilig werken volgens de geldende normen en richtlijnen in de elektrotechniek. Dit leer je in onze veiligheidstrainingen op het gebied van NEN 3140.

Veilig werken in de elektrotechniek

Volgens de Arbowet is een werkgever verantwoordelijk voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden aan elektrotechnische installaties. In de praktijk geldt de norm NEN 3140 als een van de belangrijkste middelen om aan de Arbowet te voldoen. In deze veiligheidsnorm staat beschreven hoe medewerkers veilig kunnen werken aan elektrische laagspanningsinstallaties. Als de Inspectie SZW komt controleren, zal zij de werkwijze van het personeel langs de lat van de NEN 3140 leggen. En die lat ligt hoog. Het is daarom zeer verstandig medewerkers te trainingen om volgens de norm te werken.   

NEN 3140-trainingen

ROVC biedt de volgende NEN 3140-trainingen aan om jouw organisatie te helpen aantoonbaar verantwoord en veilig te werken. Bij een positief eindresultaat ontvangt de medewerker een bedrijfserkend certificaat en kan hij/zij worden benoemd.

Voldoend onderricht persoon 
Voor diegenen die in hun werk eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden verrichten. 

Vakbekwaam persoon
Voor iedereen die werkt aan en inspectie uitvoert op schakelkasten en machines die onder spanning staan.

Installatie- en/of Werkverantwoordelijke laagspanning NEN 3140 & NEN 1010 
Voor iedereen die binnen zijn bedrijf verantwoordelijk is voor de veiligheid omtrent de technische staat, bedrijfsvoering en werkzaamheden met en aan elektrische installaties. 

Meer informatie?

"Ik adviseer je graag over NEN 3140 binnen jouw organisatie. Bel of mail mij voor een persoonlijk advies!"

Joey Rijnders
Joey RijndersAccountmanager
Bel 06 22 66 75 97
Download de brochure

Wie mag wat? De brochure 'NEN 3140 - Benoemingen en verantwoordelijkheden' helpt je verder.


Download brochure (0,9 MB)