Handleiding Scholingsvoucher Kansberoepen

In 4 stappen richting de Scholingsvoucher Kansberoepen

Doorloop de volgende stappen om in aanmerking te komen voor de Scholingsvoucher!

1. Kies je gewenste opleiding(en)

Wij hebben 45 kansberoepen gespecificeerd welke opleidingen er goed bij passen. Wil je nog meer beroepen bekijken? De volledige kansberoepenlijst kan je vinden op de website van UWV. Natuurlijk kan je ook direct een of meerdere opleidingen uitzoeken vanuit ons aanbod.

Heb je hulp nodig bij je keuze? Bel gerust met onze studieadviseurs op 0318 – 698 697. We helpen je graag!

Tips bij de keuze van je opleiding(en):

  • Je kan de subsidie maar één keer aanvragen. Bedenk dus van te voren goed of je één of meerdere opleidingen wilt doen. 
  • Houd er rekening mee dat de subsidie uitgaat van opleidingskosten inclusief BTW. 
  • Vaak worden opleidingskosten weergegeven exclusief BTW. De opleidingskosten op de ROVC-website zijn exclusief 21% BTW.
  • Als je opleidingsplan duurder is dan €2500, komt het resterende bedrag voor eigen rekening.

2. Plaats je CV op werk.nl

Eén van de voorwaarden voor het aanvragen van de subsidie is dat je je registreert als werkzoekende bij UWV. Je doet dit door je CV te plaatsen in Mijn Werkmap.

3. Vraag de scholingsvoucher aan via UWV

Je kunt de scholingsvoucher aanvragen met het aanvraagformulier, maximaal 14 dagen na de start van de opleiding en uiterlijk 31 december 2017. 

Je hebt de volgende bijlagen nodig:

  • Een factuur op eigen naam van het opleidingsinstituut (deze ontvang je direct na inschrijving voor je ROVC-cursus) óf deel twee van het formulier ingevuld door ROVC (je kan dit deel 2 sturen naar studieadvies@rovc.nl of naar ROVC, t.a.v. Studieadvies, Postbus 117, 6710 BC Ede. Wij sturen de ingevulde versie dan naar jou terug.
  • Ingevulde bijlage kansberoepenlijst. 
  • Alleen indien je laatste baan bij de overheid of in het onderwijs was: een verklaring van je werkgever met toestemming voor het volgen van de opleiding.

Tip: Wil je meerdere opleidingen in dezelfde richting afronden? Vraag de vergoeding voor deze opleidingen dan in één keer aan. Binnen 8 weken hoor je van het UWV of de aanvraag akkoord is bevonden. 

4. Schrijf je in voor je opleiding(en)

Je kunt je eenvoudig voor jouw gekozen opleiding(en) inschrijven via onze website. Voor de meeste opleidingen zijn meerdere locaties en startdata beschikbaar, dus heb je een ruime keuze. Twijfel je nog over je opleidingskeuze? Bel gerust met onze studieadviseurs op 0318 – 698 697. We helpen je graag!

Bij akkoord van het UWV kan je snel van start met je opleiding. Is jouw aanvraag toch niet akkoord? Laat ons dit dan uiterlijk 2 weken voor de start van de opleiding weten, dan wordt je inschrijving kosteloos geannuleerd.

Meer informatie?

"Ik adviseer je graag over de opleidingen die je in het dagelijks werk kunt gebruiken. Bel of e-mail mij voor een persoonlijk studieadvies!"

Irene Heijnin
Irene HeijningStudieadvies
Bel 0318 - 698 697