Maartje Mikx

Maartje Mikx: jouw ROVC-accountmanager voor de regio Noord-Brabant en Limburg

Terug naar de basisvraag: wat is het doel?

Als accountmanager ben ik betrokken bij uitdagingen van zeer verschillende bedrijven. Enerzijds kampt men in veel gevallen met dezelfde problemen, anderzijds zijn er in veel bedrijven hele specifieke zaken van belang die altijd weer verrassend zijn!

Voor bedrijven is het belangrijk dat ‘het geheel’ goed draait. Geen verliezen lijden door ongeplande stilstand en geen kwaliteitsproblemen. ROVC verkoopt dan ook geen opleidingen, maar een oplossing om dit soort problemen te verhelpen en voorkomen. Ik zie het als een uitdaging bedrijven creatiever met opleidingen bezig te laten zijn. Niet de bekende ‘veilige’ weg, maar steeds terug naar de basisvraag: wat is het doel en hoe kan dat zo efficiënt mogelijk bereikt worden? Uiteindelijk moet u niet het idee hebben dat u ‘een opleiding heeft gekocht’. Het doel dat u ermee voor ogen had moet zijn bereikt, dan pas zijn we klaar!

Techniek staat nooit stil, er is dus altijd meer te leren. Daarnaast krijgen steeds meer mensen in hun werk met techniek te maken. Denk aan de steeds verdergaande automatisering. Veel mensen ervaren dat als een bedreiging, omdat ze daar geen ervaring mee hebben. Tijdens onze opleidingen ontdekt men juist hoe interessant en hoe leuk de techniek is. De opleidingen zijn puur praktijkgericht. Daardoor beseffen deelnemers meteen wat ze er aan hebben. Problemen worden opgelost, kansen worden benut.

“Onze opleidingen zijn puur praktijkgericht. Daardoor beseffen deelnemers meteen wat ze er aan hebben.”


Naast mijn verantwoordelijkheid voor de regio Noord-Brabant en Limburg, focus ik mij momenteel op de voedingssector. Een sector met van oorsprong puur vakmanschap, maar tegenwoordig bomvol techniek! Productie, verwerking, inpak, koeling, transportsystemen, te veel om op te noemen. Een sector waar men te maken heeft met wetgeving en klanteisen op het gebied van hygiëne, veiligheid, kwaliteit. Maar ook met uitdagingen als leverbetrouwbaarheid, kosten per kg, logistiek, personele bezetting, etc.. Dat eist veel van de techniek, maar ook van de medewerkers die ermee werken. ROVC biedt verschillende ontwikkelprogramma’s voor bijvoorbeeld operators en technische diensten. Meer weten? Ik hoor het graag!

Regio: Noord-Brabant en Limburg
Branche:    Food

Maartje Mikx
Maartje Mikx