Emil van Hoffen

Emil van Hoffen: jouw ROVC-accountmanager voor de regio Zuid-Holland en Zeeland

De noodzaak van onze business: opleiden!


Het tekort aan goed gekwalificeerde technici is een hot item binnen de techniek. Ook de ‘verschraling van het middelbaar technisch onderwijs’ is een veelgehoorde uitspraak. Tel de babyboomers die de komende jaren met pensioen gaan hierbij op en je ziet de noodzaak van onze business: opleiden!

Hoewel ik in de afgelopen jaren veelvuldig bedrijven heb geholpen met dit thema, zijn er slechts enkelen die ook echt inzetten op het thema opleiden. Terwijl de noodzaak alleen maar toeneemt. Bedrijven gaan veelvuldig over op (gedeeltelijk) geautomatiseerde systemen.
De goed opgeleide techneut, die per direct over de volle breedte in een bedrijf in te zetten is, is schaars geworden. Je kunt ze wel creëren door structureel in te zetten op het opleiden van je personeel en het nieuw aan te nemen personeel.

Directeur tegen HRM manager: “Wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna weg?” HRM manager: “Wat als we het niet doen en ze blijven.”


Opleiden is dé methode om mensen te boeien en te binden. Bovendien is het noodzakelijk om optimaal met de middelen van het bedrijf te kunnen werken. Daarnaast is het voor werkgevers belangrijk om aantrekkelijk te zijn voor werkgevers. Ontwikkeling van medewerkers draagt daar sterk aan bij.

Ik ben er trots op vanuit een onderwijsachtergrond bij te kunnen dragen aan het ontwikkelen van technisch talent binnen bedrijven.

Regio: Zuid-Holland en Zeeland
Branche:    Procesindustrie en Liften

Emil van Hoffen
Emil van Hoffen
Bel 06 - 23 12 62 56