Coaching on the job

Naast technische opleidingen en cursussen, biedt ROVC ook ‘coaching on the job’ om jouw organisatie een stap verder te brengen.

Coaching on the job

Met 45 jaar ervaring heeft ROVC een pool van docenten tot haar beschikking die als geen ander bekend zijn met de uitdagingen van technische bedrijven. En - belangrijker nog - zij spreken de taal van technici. Daarom bieden we naast onze opleidingen ook ‘coaching on the job’ voor:

Meer informatie?

Heb je behoefte aan een docent, coach of tijdelijke adviseur die jouw organisatie komt versterken en ontzorgen? Een aantal van onze enthousiaste en ervaren coaches staat klaar om jouw organisatie vooruit te helpen. Neem vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers.


Afspraak maken

> Of vraag een offerte aan

Mogelijkheden coaching on the job

  • Inwerken nieuwe en anderstalige medewerkers

In het verleden liepen nieuwe medewerkers een flinke periode mee met een ervaren monteur om de kneepjes van het vak te leren. Tegenwoordig is daar nauwelijks tijd voor. Dat geldt ook voor het inwerken van anderstaligen. Met als gevolg; kans op fouten en onveilige situaties. Onze ervaren coaches nemen de rol van monteur graag over. Niet full time, maar lean en mean. Ook helpen ze met het maken van de inwerkprogramma’s.

  • (Her)ontwikkelen werkinstructies en eenpuntslessen

Onduidelijke werkinstructies of het niet goed opvolgen van eenpuntslessen (EPL’s) kunnen leiden tot problemen in de productie. Hoe staat het ervoor in jouw organisatie? Zijn er voldoende instructies en zijn deze nog actueel? Worden EPL’s wel gebruikt en begrepen? Ook door de nieuwelingen? Onze coaches ondersteunen je in het herzien, ontwikkelen of implementeren van werkinstructies en eenpuntslessen. 

  • Leren op de werkvloer

Krijgt een medewerker nieuwe technische werkzaamheden erbij? En wil je dat hij/zij deze taken direct aan de installatie of machine leert? Dat kan. Samen met onze coach maak je concrete afspraken over de technische taken die hij op de werkplek aanleert. Denk bijvoorbeeld aan inspecties uitvoeren, smeren, (conditie)metingen, eerstelijnsonderhoud uitvoeren, etc.

  • Borgen van het geleerde

Een opleidingstraject is pas echt succesvol als medewerkers de nieuwe vaardigheden leren toepassen in hun werkomgeving. Coaching on the job geeft medewerkers de mogelijkheid om tijdens of (direct) na de opleiding gecoacht te worden op de werkvloer. Met zichtbare resultaten!

  • Kennisoverdracht

Verwacht je binnenkort een uitstroom van een of meerdere technische medewerkers? Bijvoorbeeld omdat zij met pensioen gaan? Zorg dat je de technische kennis en skills in huis houdt. Onze coaches helpen de kennis van een ervaren collega gestructureerd over te dragen aan een daarvoor aangewezen medewerker.