Combineer cursus en privé

Volg je een cursus buiten werktijd en heb je moeite dit te combineren met jouw drukke privéagenda? Wij geven je tips om werk, cursus en jouw privéleven te combineren.

Een opleiding inpassen in jouw agenda

Een cursus volgen tijdens werktijd is natuurlijk ideaal. Helaas is dit niet altijd mogelijk, dus kies je voor een avondcursus. Hoe kun je een opleiding inpassen in jouw drukke privéagenda? Wij geven je enkele tips:

Het thuisfront

Betrek het thuisfront vroegtijdig bij jouw plannen. Als doelen en studiebelasting bekend zijn, kun je je makkelijker afzonderen voor huiswerk en kan jouw achterban je ook stimuleren.

Van uitstel komt afstel

Kies een vaste dag om ‘huiswerk’ te doen en probeer je hier aan te houden. Het liefst zo snel mogelijk na de cursusavond. Wat er tijdens de les is besproken, ligt dan nog vers in jouw geheugen.

Hapklare brokken

Het is effectiever (bijvoorbeeld) twee keer 2 uur te leren dan één keer 4 uur achter elkaar. Door leersessies korter maar frequenter te maken, kun je de stof in de tussentijd laten bezinken en onthoudt je meer.

Zoek de praktijk op

ROVC-cursussen zijn vanuit en voor de praktijk ontwikkeld. Zoek praktijkvoorbeelden in jouw eigen werkomgeving actief op en bespreek ze met collega’s. Hierdoor blijft de theorie erachter beter hangen.

Samen sterk

Samen met een collega een cursus volgen, heeft veel voordelen. Naast de voor de hand liggende voordelen, kun je samen geleerde cursusstof op de werkvloer toepassen en eventuele onduidelijkheden bespreken.

Hulp nodig? ROVC helpt graag!

Of bel voor meer advies op maat:

0318 - 698 697